Αναδρομικά συνταξιούχων – Βρούτσης: Θα φορολογηθούν ως εισόδημα – Τι ισχύει για τους κληρονόμους

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αναδρομικά συνταξιούχων – Βρούτσης: Θα φορολογηθούν ως εισόδημα – Τι ισχύει για τους κληρονόμους
  • Παράλληλα, εντός του τρέχοντος προγραμματίζεται και η πληρωμή των αναδρομικών στις συντάξεις χηρείας για το ποσοστό της διαφοράς (από το 50% στο 70%) και αφορούν στο διάστημα από τον Αύγουστο του 2019 μέχρι σήμερα, ενώ παράλληλα θα δοθούν και οι αυξήσεις στις συντάξεις

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης μίλησε για τα αναδρομικά των συνταξιούχων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα κι έριξε «βόμβα». Τα αναδρομικά συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ που θα λάβουν εντός του Οκτωβρίου 1.100.000 συνταξιούχοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, θα είναι ακατάσχετα και ασυμψήφιστα με βεβαιωμένα χρέη, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός.

Η τροπολογία που κατατέθηκε χθες στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας προβλέπει ότι οι συνταξιούχοι του Δημοσίου θα λάβουν αναδρομικά ύψους 500 εκατ. ευρώ για το 11μηνο 2015-2016, χωρίς να αναμένεται πλέον η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Πρόσθεσε δε, ότι τα ποσά θα φορολογηθούν ως κανονικό εισόδημα του χρόνου και δεν θα γίνει προκαταβολικά η φορολόγηση τους, ενώ πρόσθεσε ότι όσοι λάβουν αναδρομικά θα παραιτηθούν από περαιτέρω δικαστικές διεκδικήσεις.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Γιάννης Βρούτσης ανέφερε ότι το υπουργείο Εργασίας εξετάζει αυτή τη στιγμή αν θα λάβουν τα αναδρομικά και οι κληρονόμοι, κάτι που θα έχει αποφασιστεί μέχρι την Τρίτη, οπότε και ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η σχετική τροπολογία.

Παράλληλα, εντός του τρέχοντος προγραμματίζεται και η πληρωμή των αναδρομικών στις συντάξεις χηρείας για το ποσοστό της διαφοράς (από το 50% στο 70%) και αφορούν στο διάστημα από τον Αύγουστο του 2019 μέχρι σήμερα, ενώ παράλληλα θα δοθούν και οι αυξήσεις στις συντάξεις.

https://www.ethnos.gr/