Σύλλογος πρώην Εθνοdata: Ενημέρωση για τα μέτρα προστασίας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σύλλογος πρώην Εθνοdata: Ενημέρωση για τα μέτρα προστασίας

Συναδέλφισσες, -οι,

Η πανδημία του Κορονωϊού απέχει πολύ από το να θεωρείται σε ύφεση και ο κίνδυνος εξακολουθεί να υπάρχει. Το Σωματείο μας ζήτησε ενημέρωση από την Διεύθυνση Προσωπικού σχετικά με τα μέτρα που προστασίας και την πιστή τήρηση των σχετικών πρωτοκόλλων.

Είναι ανάγκη να υπάρχει έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, διότι είναι το μόνο μέσον για να κατευναστεί ο φόβος και να υπάρξει συνετή διαχείριση της κατάστασης.

Ζητήσαμε ο μοριακός έλεγχος, ο οποίος έχει ήδη ανακοινωθεί από το ΤΥΠΕΤ να συμπεριλάβει όλους τους εργαζόμενους στον χώρο της Τράπεζας είτε είναι άμεσα υπάλληλοι της Τράπεζας είτε είναι υπάλληλοι τρίτης εταιρείας. Μέτρα που δεν συμπεριλαμβάνουν όλο το προσωπικό είναι ατελέσφορα. Μπορεί να είναι δαπανηρά και συγχρόνως να μην φέρνουν το αποτέλεσμα που προσδοκάται. 

Ο Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού μας διαβεβαίωσε ότι τα τεστ θα συμπεριλάβουν ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από την εταιρεία. Επίσης τόνισε ότι τα μέτρα λαμβάνονται σύμφωνα με τις υποδείξεις της Επιτροπής Λοιμώξεων του ΕΟΔΥ.

Ζητήσαμε ακόμα να γίνεται τακτική απολύμανση των χώρων και των κλιματιστικών ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι πιθανότητες επιμόλυνσης.

Το Σωματείο μας έδωσε από την πρώτη στιγμή το μήνυμα για την ανάγκη λήψης και τήρησης των αναγκαίων μέτρων με την αγορά υφασμάτινων μασκών πολλαπλών χρήσεων, η διανομή των οποίων συνεχίζεται.

ΤΟ Δ.Σ.