Γ. Μυλωνάς: Όταν ο κόσμος αποφασίσει να κινητοποιηθεί δε θα υπολογίσει την απαγόρευση (Ηχητικό)

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γ. Μυλωνάς: Όταν ο κόσμος αποφασίσει να κινητοποιηθεί δε θα υπολογίσει την απαγόρευση (Ηχητικό)

«Δεν είναι τυχαία η συγκυρία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα εδώ και έναν χρόνο, με τον λόγο της απόλυσης, τους εργολαβικούς εργαζόμενους και το κύμα απολύσεων που προηγήθηκε του κορονοϊού. Μετά ήρθε η ‘μισή δουλειά μισή ζωή’ με την εκ περιτροπής εργασία και τώρα είμαστε στην κοινωνία των 534 ευρώ, ενώ έρχεται τσουνάμι απολύσεων και φτωχοποίησης». Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας Γιώργος Μυλωνάς, μίλησε χθες Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα με αφορμή το νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις.

Όπως είπε ο κ. Μυλωνάς με το νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις, η κυβέρνηση θέλει αφενός να αλλάξει την ατζέντα, αφετέρου να ελέγξει και να περιορίσει τις αντιδράσεις του κόσμου, πατώντας σε διατάξεις χουντικού νόμου.

Στοχοποιούνται οι διαδηλώσεις και από εμπορικούς συλλόγους, όταν το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει αγοραστική δύναμη. Ο κόσμος, όπως εξήγησε, δεν πάει να ψωνίσει γιατί δεν έχει για να ψωνίσει όχι γιατί γίνεται διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας.

Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω το νομοσχέδιο. Όταν ο κόσμος αποφασίσει να κινητοποιηθεί, να αντιδράσει δεν θα υπολογίσει πώς θα βγει στον δρόμο. Πρέπει να αλλάξει η ρότα της κυβέρνησης που ακούει μόνο τον ΣΕΒ. Νομοθετεί χωρίς καμία ρήτρα προστασίας των θέσεων εργασίας.

https://www.stokokkino.gr/