Ανακοίνωση: Συνεδρίαση Συντονιστικού των Σωµατείων της ΛΑΡΚΟ στις 30/6

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανακοίνωση: Συνεδρίαση Συντονιστικού των Σωµατείων της ΛΑΡΚΟ στις 30/6

30-06-2020

Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι,

Μέτα  από  ένα 6-µηνο αγώνα σκληρών κινητοποιήσεων  καταφέραµε την Παρασκευή 26.6.2020 να πραγµατοποιήσουµε συνάντηση αντιπροσωπείας των Σωµατείων της ΛΑΡΚΟ µε τον Υπουργό Οικονοµικών στην οποία συµµετείχε και η οµάδα της Ειδικής ∆ιαχείρισης.

Κατά την συζήτηση υπήρξε η επιµονή του Υπουργού, παρά τις αντιδράσεις και αντίθετες απόψεις των εργαζοµένων,  στην εφαρµογή του Κυβερνητικού Σχεδίου για την Εκκαθάριση και την Ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας.

Παρόλα αυτά ανατέθηκε στην Οµάδα της Ειδικής ∆ιαχείρισης   (Μελέτης- Μαράντος) να συντάξει σχέδιο κοινωνικής προστασίας των εργαζοµένων εντός 15 ηµερών χωρίς κάποια συγκεκριµένη δέσµευση του Υπουργείου.

Σήµερα  30.6.2020 συνεδρίασε το  Συντονιστικό  των  Σωµατείων της   ΛΑΡΚΟ   να αξιολογήσει τις τελευταίες εξελίξεις. Οµόφωνα τα Σωµατεία διαπίστωσαν ότι µέχρι σήµερα δεν έχει αλλάξει κάτι σχετικά µε την διασφάλιση  της βιωσιµότητας  της Εταιρείας,  του µεροκάµατου και των εργασιακών δικαιωµάτων και για αυτό  αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων  µέσα από  ένα πρόγραµµα  αγωνιστικής  δράσης  ξεκινώντας  µε την διοργάνωση Ηµερίδας – Σύσκεψης στην οποία θα συµµετέχουν Επιστηµονικοί και Μαζικοί Φορείς  και Εκπρόσωποι όλων των κοµµάτων της Βουλής προκειµένου να τοποθετηθούνε στις προτάσεις των εργαζοµένων  που κατατέθηκαν επίσηµα στην Βουλή των Ελλήνων την ηµέρα του Συλλαλητηρίου στις 13 Ιουνίου του 2020.

Στη συνέχεια αποφασίστηκε και  µια σειρά από  άλλες  δράσεις  τις οποίες  θα τις γνωστοποιήσουµε το επόµενο διάστηµα.

Παράλληλα πιέσαµε  ξανά  να  πραγµατοποιηθεί  άµεσα η  συνάντηση µε  τον  Ειδικό

∆ιαχειριστή προκειµένου  να µας ενηµερώσει  για το θέµα του Συνταξιοδοτικού και τις καταστάσεις της GENERALLI καθώς και για τα λάθη στην µισθοδοσία των Εργαζοµένων που είναι εκτός του νόµου 4664/20.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενηµερώσουµε.

Ενηµερωθήκαµε σήµερα ότι στο χώρο του Εργοστασίου της Λάρυµνας πραγµατοποιήθηκαν

3 απολύσεις συναδέλφων από την Εταιρεία ΤΕΚΝΟΣΤΥΛ. Αυτό έρχεται σε αντίθεση µε τις δεσµεύσεις τόσο των Συναρµόδιων Υπουργείων όσο και των Ειδικών ∆ιαχειριστών ότι δεν πρόκειται να γίνει καµία απόλυση κατά την διάρκεια της Εκκαθάρισης.

Σύσσωµα όλα τα  Σωµατεία  θα αντιδράσουµε  δυναµικά  εάν δεν παρθούν  πίσω  οι απολύσεις γιατί δεν ανεχόµαστε τα ψέµατα και τον εµπαιγµό στις πλάτες των εργαζοµένων και των οικογενειών τους.

Να είµαστε όλοι σε αγωνιστική ετοιµότητα.

Το 6-µηνο των αγωνιστικών µας κοινοποιήσεων αποτελεί παρακαταθήκη και οδηγό

µας για την συνέχεια.

Καλούµε τους Εργαζόµενους να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες διάσπασης και διαχωρισµού των Εργαζοµένων και να συσπειρωθούν στις Συλλογικές αποφάσεις των Σωµατείων µας που αποτελούν την µόνη εγγύηση για την επιτυχία στον αγώνα µας.

ΤΑ ∆.Σ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Σωµατείο Εργαζοµένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ)

•    Ένωση Εργαζοµένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία ΕΥΒΟΙΑΣ

•    Σωµατείο Εργαζοµένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»

•     Σωµατείο Εργαζοµένων ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ

•    Συνδικαλιστικό Σωµατείο Εργαζοµένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ)