ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: 24ωρη απεργία ενάντια στο ξεπούλημα του νερού την Πέμπτη

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: 24ωρη απεργία ενάντια στο ξεπούλημα του νερού την Πέμπτη

Σε 24ωρη απεργία, την Πέμπτη 25 Ιούνη 2020, προχωρά η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ) Αθήνας. Με την εισβολή ΣΔΙΤ διά της πλαγίας, η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να παρακάμψει τις αποφάσεις του ΣτΕ, που βάζουν φρένο στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.

Στην ανακοίνωση της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ αναφέρονται τα εξής:

Συναδέλφισσες/-οι
Η εκτελεστική επιτροπή της ΟΜΕ κατά την συνεδρίαση την Πέμπτη 18.6.2020 αποφάσισε ομόφωνα της παρακάτω δράσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ) της Αθήνας:

 1. Προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 25.6.2020, με περιφρούρηση της απεργίας στα κτίρια του Περισσού και Λαοδικείας. Στις 06:30 π.μ. είναι τα ραντεβού περιφρούρησης στις 3 εισόδους του Περισσού και στις 2 εισόδους της Λαοδικείας με επικεφαλής μέλη της ΟΜΕ.
 2. Παράσταση διαμαρτυρίας την ίδια μέρα στις 12:00 στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο Χολαργό (στάση μετρό Εθνικής Άμυνας) και επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΕΥΣ.
 3. Οργάνωση συνέντευξης τύπου σε συνεργασία με το Σωματείο εργαζομένων της ΕΥΑΘ στην Αθήνα και το νομικό μας σύμβουλο κ Αλ. Σαρηβαλάση για τα νέα δεδομένα που παρουσιάζονται με την νέα απόφαση του ΣτΕ.
 4. Ενημέρωση των δήμων και των περιφερειών Δυτικής Ελλάδος, Στερεάς Ελλάδος, Εύβοιας και Αττικής, για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί με την ιδιωτικοποίηση του ΕΥΣ και αίτημα για έγκριση ψηφισμάτων από τα Δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια ενάντια στην επιχειρούμενη εμπορευματοποίηση του νερού.
 5. Ολοκλήρωση των συναντήσεων με τα πολιτικά κόμματα.
  Για το Διοικητικό Συμβούλιο
  Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
  Κορλός Ηλίας Κυρίτσης Δημήτρης