Για το νόμιμο και το ηθικό και την απελπισία μας…

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Για το νόμιμο και το ηθικό και την απελπισία μας…
  • Σχόλιο της Ναταλί Χατζηαντωνίου στο Facebook σχετικά με την αίτηση ανακοπής της δικαστικής απόφασης για την αποζημίωση των εργαζομένων της “Ελευθεροτυπίας”.

Σχεδόν δεκα χρονια έχουν περάσει από τότε που έκλεισε η «Ελευθεροτυπία» και ουδείς από τους 850 που ήμασταν εκεί έχει πάρει έως τώρα ένα ευρω ως αποζημίωση ή για τα δεδουλευμένα του. Σε πολλούς από εμάς τα χρωστούμενα είναι παρα πολλά: η Ε ήταν μέχρι κάποια στιγμη σταθερό μαγαζί και οι περισσότεροι είχαμε συμπληρώσει πολλά χρόνια εργασίας εκεί. Να όμως που μετά από πολυετή ταλαιπωρία, το θάνατο πέντε συναδέλφων μας εν τω μεταξύ και δύο ολόκληρα χρόνια αφότου πουλήθηκε το κτίριο της «Ε», είχαμε την ελπίδα ότι θα πάρουμε ένα μικρό μέρος (το ¼ περίπου) από όσα μας χρωστούν από δεδουλευμένα και αποζημιώσεις τώρα, στις 17 Ιουλίου. Ο πίνακας διανομής είχε δημοσιευτεί, όλα ήταν έτοιμα αλλά…

Σήμερα κατέθεσαν ανακοπές η Alpha Bank και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ προσβάλλοντας την κατάταξή μας ως εργαζομένων και ζητώντας να προηγηθούν στις εξοφλήσεις. Δέκα σχεδόν χρόνια μετά το κλείσιμο της εφημερίδας, τα ποσά οφειλής προς τις Τράπεζες δεν είναι μικρά, ωστόσο είναι ασήμαντα σε σχέση με τα κεφάλαια των Τραπεζών και των ενισχύσεων που λαμβάνουν ή θα λάβουν.

Η εμπλοκή δεν είναι μικρή : είναι μακροχρόνια (δικαστήρια από τον Πρωτοδικείο έως ίσως και τον Άρειο Πάγο), πιθανόν 2-4 ετών και κοστοβόρα. Κι αυτό ενώ έχουμε συναδέλφους που αγωνίζονται για να επιβιώσουν, πολλοί είμαστε άνεργοι, έχουμε παιδιά και μετά από δέκα χρόνια αυτά τα χρήματα θα ήταν γι αυτή την εποχή μια μεγάλη ανακούφιση.

Οι τράπεζες, μας εκτέλεσαν κανονικά.

Ζητώ απ΄όποιον μπορεί να γράψει ή να κοινοποιήσει αυτή την περιπέτεια των 850 μας- που πολλοί από εμάς σταθήκαμε δημοσιογραφικά στο πλευρό άλλων επαγγελματικών κλάδων που πλήττονται.

Είναι η σειρά μας να ζητήσουμε τουλάχιστον να δημοσιοποιηθεί αυτή η τεράστια αδικία.