Δεκτή «φωτογραφική» τροπολογία Πλεύρη: Παραγραφή ποινών για νοθεία σε συνδικαλιστικές εκλογές

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δεκτή «φωτογραφική» τροπολογία Πλεύρη: Παραγραφή ποινών για νοθεία σε συνδικαλιστικές εκλογές

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε τροπολογία του βουλευτή της Ν.Δ. Θανάση Πλεύρη, με την οποία ουσιαστικά παραγράφονται οι ποινές για όσους έχουν καταδικαστεί για νοθεία σε συνδικαλιστικές εκλογές και έγινε δεκτή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, με την αντιπολίτευση να αντιδρά έντονα μιλώντας για «φωτογραφική» διάταξη.

Η τροπολογία μειώνει την ποινή για νοθεία σε συνδικαλιστικές εκλογές στον ένα χρόνο, ενώ με βάση άλλη διάταξη του νομοσχεδίου οι ποινές μέχρι ένα χρόνο παραγράφονται. «Αυτά τα παραδείγματα θέλουμε να δείξουμε;» αναρωτήθηκε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός.

Ο Θ. Πλεύρης υποστήριξε ότι η τροπολογία αποσκοπεί στην «εναρμόνιση» των ποινών για νοθεία στις συνδικαλιστικές εκλογές με αυτές για τις εθνικές εκλογές. Ο Κ. Τσιάρας ισχυρίστηκε ότι η τροπολογία είναι απαραίτητη για «να απελευθερώσουμε τη διαδικασία», δεδομένου ότι επίκεινται πολλές συνδικαλιστικές εκλογές που είχαν αναβληθεί λόγω της πανδημίας. Έντονη ήταν η αντίδραση και του ΚΙΝ.ΑΛΛ., ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης υπονόησε ότι η τροπολογία «ξελασπώνει» συγκεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. στη ΓΣΕΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαρατέθηκε με τον Κ. Τσιάρα για τις εκλογές στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Ο Δ. Καλαματιανός αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση επιθυμεί η Ένωση να οδηγηθεί στη λύση της προσωρινής διοίκησης θέλοντας έτσι να της επιβάλει «σιωπητήριο», καθώς η «φωνή» της έχει υπάρξει αρκετές φορές «ενοχλητική».