ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ /ΓΣΕΕ: 7η Μάη, μέρα πολιτιστικής δράσης & αντίδραση στην κυβερνητική αδιαφορία

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ /ΓΣΕΕ: 7η Μάη, μέρα πολιτιστικής δράσης & αντίδραση στην κυβερνητική αδιαφορία
scene instruments

ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ

Αθήνα, 5 Μαΐου 2020

Ένας από τους χώρους μεταξύ άλλων που χτυπήθηκαν ιδιαίτερα από τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού είναι ο χώρος του θεάματος, ακροάματος. Ο χώρος του πολιτισμού.

Πέρα από τα γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των καλλιτεχνών-εργαζομένων του κλάδου έμεινε εκτός των μέτρων στήριξης με βάση τα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα, από ότι φαίνεται η επαναφορά στην κανονικότητα, όσον αφορά στη λειτουργία των κινηματογράφων- θεάτρων αλλά και τη διεξαγωγή μιας σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων παρότι πραγματοποιούνται σε ανοιχτό χώρο, αργεί πολύ.

Αυτό έχει σαν συνέπεια ο κλάδος να δοκιμάζεται σκληρά. Η παράταξή μας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των ανθρώπων του πολιτισμού και της τέχνης, στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων του κλάδου και ενώνοντας τη φωνή μας μαζί τους απαιτούμε από την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει τη στάση αδιαφορίας που επιδεικνύει για τα προβλήματα του χώρου.

Η τέχνη είναι μέρος της ζωής μας και όσοι την υπηρετούν από οποιοδήποτε πόστο, θέση και ρόλο έχουν και αυτοί ανάγκες. Είναι και αυτοί εργαζόμενοι.

Γραφείο Τύπου ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ