Δ. Τεμπονέρας: Ένα εκατoμμύριο εργαζόμενοι κάτω από το ραντάρ της κοινωνικής προστασίας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δ. Τεμπονέρας: Ένα εκατoμμύριο εργαζόμενοι κάτω από το ραντάρ της κοινωνικής προστασίας
  • Χιλιάδες επισφαλείς εργαζόμενοι, εργαζόμενοι στο θέαμα και στο ακρόαμα και άλλου βρίσκονται κάτω από το ραντάρ της κοινωνικής προστασίας καθώς περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι δεν λαμβάνουν καμιά αποζημίωση, καμιά πενιχρή ενίσχυση ούτε το επίδομα ειδικού σκοπού που αντιστοιχεί σε 534 ευρώ τον μήνα επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας.

Στον Χρυσόστομο Λουκά ο κ. Τεμπονέρας εξήγησε ότι γι’ αυτές τις κατηγορίες εργαζόμενων η κυβέρνηση κινείται στο ίδιο μοτίβο που χάραξε από την αρχή της υγειονομικής κρίσης.

Έχουμε την παράταση των συμβάσεων εργασίας, τη γενικευμένη πλέον κατάσταση της εκ περιτροπής εργασίας και της μερικής απασχόλησης και από τα στοιχεία που λαμβάνει και ο ίδιος ο κ. Τεμπονέρας εξήγησε ότι μαζικά εργαζόμενοι καλούνται να δεχτούν την μετατροπή των συμβάσεων τους σε μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασία ή και μείωση μισθού και αρκετοί από αυτούς έχουν ήδη από σήμερα το χαρτί της απόλυσης από τις επιχειρήσεις εκείνες που δεν είχαν μπει στα προστατευτικά μέτρα.

Ο κ. Τεμπονέρας τόνισε ότι η ημέρα της Πρωτομαγιάς η κυβέρνηση ματαίωσε την εξαγγελθείσα αύξηση του κατώτατου μισθού.