Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ: Το pollice verso του Άρη Πορτοσάλτε για τον ΟΑΕΔ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ: Το pollice verso του Άρη Πορτοσάλτε για τον ΟΑΕΔ
  • Μια ακόμη στοχοποίηση του ΟΑΕΔ από τα γνωστά παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας και μια απάντηση από την Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ

Αναλυτικά η Ανακοίνωση:

“Αυτόν τον ΟΑΕΔ τον κλείνεις όπως είναι και τον πετάς στη θάλασσα”. Τάδε έφη ο κος Άρης Πορτοσάλτε στην εκπομπή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Skai στις 28/4, αφού ανέγνωσε επιστολή εργοδότη, ο οποίος ζήτησε τρεις νέες θέσεις εργασίας με επιδότηση από τον ΟΑΕΔ και ενημερώθηκε ότι θα έχει απάντηση σε περίπου 2 μήνες.

Από το γκρέμισμα των δημόσιων νοσοκομείων που ευαγγελιζόταν πέρσι – πριν αρχίσει να βγαίνει στα μπαλκόνια και να χειροκροτεί – πέρασε τώρα στο βούλιαγμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, του μοναδικού δημόσιου φορέα για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Ίσως θα προτιμούσε ο κος Πορτοσάλτε να δοθούν οι παροχές του Οργανισμού στους δικαιούχους με voucher.


Εν προκειμένω, ένας εργοδότης στέλνει επιστολή στην εκπομπή και ο δημοσιογράφος, χωρίς καμιά διασταύρωση, αποφαίνεται “θάνατος στον κατηγορούμενο”. Δεν του προέκυψε κάποια δημοσιογραφική απορία για το ποια διαδικασία ακολουθείται για την επιδότηση των εργοδοτών από τον ΟΑΕΔ ή γενικότερα τι έργο παράγει καθημερινά ο Οργανισμός, οι εργαζόμενοι σε αυτόν δηλαδή, αλλά ευκόλως λοιδορεί, ο δημοσιογράφος, έναν δημόσιο φορέα, ευκόλως λοιδορεί, ο δημοσιογράφος, τους εργαζόμενους, ευκόλως λοιδορεί, ο δημοσιογράφος, την όποια δημόσια κοινωνική πολιτική ασκείται από τις Υπηρεσίες μας και γενικεύοντας καταλήγει στο συμπέρασμα “κλείνεις τον ΟΑΕΔ και τον πετάς στη θάλασσα”.

Θυμίζει κάτι από τους Καίσαρες στην αρένα που με τον αντίχειρά τους επεδείκνυαν τη θανάτωση μέσα στην αρένα (pollice verso). Δεν πέρασε μια βόλτα ο δημοσιογράφος απ’ τις Υπηρεσίες μας, εν μέσω πανδημίας, να δει τι σημαίνει ατομική, αλλά και κοινωνική ευθύνη στην πράξη και όχι στα λόγια και στα χλιδάτα κοινωνικώς απομακρυσμένα γραφεία. Ίσως δεν είναι καλά ενημερωμένος, δημοσιογραφικά, ή ίσως έχει κάποιες πληροφορίες για τον ΟΑΕΔ από την Κυβέρνηση, δημοσιογραφικές πάντα…

Καλούμε την Πολιτική Ηγεσία να τοποθετηθεί δημοσίως και να απαντήσει γραπτώς  στον… διαπρεπή δημοσιογράφο.

Καλούμε τον Διοικητή, που κάθε τόσο ευχαριστεί τους εργαζόμενους και διαφημίζει τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, να τοποθετηθεί δημοσίως και να απαντήσει γραπτώς στην αήθη επίθεση του δημοσιογράφου.


Όσο η Πολιτική Ηγεσία θα καλύπτει σιωπηρώς τους όποιους Πορτοσάλτες, θα απαντάμε ξεκάθαρα: Εμείς, οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ, εργαζόμαστε για έναν ΟΑΕΔ ενιαίο και Δημόσιο, στήριγμα για κάθε αδύναμο συμπολίτη μας και όχι για έναν ΟΑΕΔ με χαρακτήρα εξυπηρέτησης συμφερόντων πολιτικών και άλλων.