Αδέσμευτη Αγωνιστική Κίνηση στην ΟΣΝΙΕ: Θωράκιση όλων των ιδιωτικών κλινικών ΤΩΡΑ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αδέσμευτη Αγωνιστική Κίνηση στην ΟΣΝΙΕ: Θωράκιση όλων των ιδιωτικών κλινικών ΤΩΡΑ

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:


Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες   δυστυχώς και ο κλάδος μας χτυπήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού.
Σε κλινική των δυτικών αλλά και των νοτίων προαστίων υπήρχαν κρούσματα του ιού σε ασθενείς  και ανάμεσα τους και εργαζόμενοι .Από ότι φαίνεται οι κλινικάρχες στο βωμό του κέρδους δεν έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μένουν οι εργαζόμενοι απροστάτευτοι και εκτεθειμένοι στον  covid-19.
Πριν λίγες μέρες είχε καταγγελθεί ότι  σε  μεγάλο διαγνωστικό κέντρο  υπήρχαν κρούσματα σε εργαζόμενους αλλά δυστυχώς οι αρμόδιοι φορείς αδιαφόρησαν .
Δυστυχώς  εδώ και μέρες είχαμε επισημάνει την προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στην προστασία των εργαζομένων και φυσικά δεν είναι τα μονά περιστατικά αλλά υπάρχουν και κρούσματα που δυστυχώς αποκρύπτονται σύμφωνα με καταγγελίες που μας έχουν έρθει.
Ζητάμε άμεσα την παρέμβαση εισαγγελέα καθώς και του υπουργού υγείας ώστε να τιμωρηθούν οι αρμόδιοι, επίσης καλούμε τον ΣΕΚ (Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών) να συνεδριάσει άμεσα μαζί με τους υπόλοιπους Εργοδοτικούς Φορείς Παρόχων υγείας ώστε να ληφθούν κοινά μετρά αντιμετώπισης και θωράκισης όλων των ιδιωτικών κλινικών για την προστασία ασθενών και εργαζομένων υπό την επίβλεψη του υπουργείου υγείας και των αρμόδιων φορέων.

ΑΑΚ ΟΣΝΙΕ 23/04/2020