Συνδικάτα και Κόμματα ζητούν να στηριχθούν οι μακροχρόνιοι άνεργοι

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συνδικάτα και Κόμματα ζητούν να στηριχθούν οι μακροχρόνιοι άνεργοι

Ως  μέτρα στήριξης των μακροχρόνια ανέργων, που ξεπερνούν του 500.000, η κυβέρνηση ανακοίνωσε  το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 36500 θέσεων! Μια κοροϊδία δηλαδή, αφού το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε προγραμματιστεί ήδη από το περασμένο καλοκαίρι και σ αυτή τη φάση θα καλύψει ένα πολύ μικρό ποσοστό των ανέργων και των μακροχρονίων ανέργων. Ανακοίνωσε επίσης τη δίμηνη παράταση τως επιδοτούμενων μακροχρόνιων άνεργων, η οποία αφορά σ ενα πολύ μικρό ποσοστό ανέργων, ως μέτρο στήριξης των ανέργων βάφτισε η κυβέρνηση την προπληρωμή των δώρων και των επιδομάτων, ανεργίας…

Με βάση λοιπόν τα καταγεγραμμένα στοιχεία της ανεργίας κόμματα και συνδικάτα ζητούν την επί της ουσίας  στήριξη των ανέργων

Τη λήψη άμεσων μέτρων και για τους μακροχρόνια ανέργους στη χώρα μας, οι οποίοι αγγίζουν τις 470.000, ζητάει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) καθως οι μακροχρόνια άνεργοι είναι αβοήθητοι στην πανδημία.

«Παρά τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, οι μακροχρόνια άνεργοι, οι οποίοι, δυστυχώς, δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα, παρά μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό εξ αυτών, μένουν αβοήθητοι, όταν είναι εκείνοι που έχουν και τα σοβαρότερα οικονομικά προβλήματα, λόγω του μεγάλου διαστήματος της ανεργίας τους. Προβλήματα, τα οποία εντείνονται εν μέσω πανδημίας», Η Συνομοσπονδία καλεί το Υπουργείο Εργασίας να προχωρήσει εδώ και τώρα στην έκδοση συμπληρωματικής απόφασης, με την οποία θα ενισχύεται οικονομικά και αυτή η κατηγορία των ανέργων.

«Οι συγκεκριμένοι άνεργοι βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας για πάνω από έναν χρόνο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και η πολιτεία επιβάλλεται να τους στηρίξει οικονομικά», τονίζει η ΓΣΕΕ.

Τη στήριξη του συνόλου των ανέργων έχει ζητήσει και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ.

Στην ίδια κατεύθυνση 61 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν την καταβολή έκτακτου επιδόματος 800 ευρώ και στους μακροχρόνια ανέργους.

Μέτρα στήριξης για τους μακροχρόνια ανέργους έχει ζητήσει και το ΚΙΝΑΛ.

Για περισσότερους από 470.000 μακροχρόνια ανέργους η κυβέρνηση δεν προβλέπει κανένα μέτρο ενίσχυσης εν μέσω πανδημίας.

«Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να εκδώσει άμεσα συμπληρωματική απόφαση ενίσχυσης αυτής της κατηγορίας των ανέργων. Κανείς μέσα στην κρίση δεν μπορεί να νιώθει ή να παραμένει αβοήθητος, να μην έχει τα αναγκαία για την επιβίωσή του» τονίζει.

Να δοθεί έκτακτο επίδομα σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις έχουν ζητήσει και οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Μαρία Κομνηνάκα, Γιώργος Λαμπρούλης, Λεωνίδας Στολτίδης και Μανώλης Συντυχάκης με Ερώτηση που κατέθεσαν προ ημερών στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας, στηλιτεύοντας την εξαίρεση των μακροχρόνια ανέργων.

Πηγή: oaednews.blogspot.com