Οργανωμένη κινητοποίηση εργαζόμενων σε διαδικτυακό περιβάλλον απέβη νικηφόρα!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οργανωμένη κινητοποίηση εργαζόμενων σε διαδικτυακό περιβάλλον απέβη νικηφόρα!
  • Νικηφόρα απέβη η πρώτη, ίσως, οργανωμένη κινητοποίηση εργαζόμενων σε διαδικτυακό περιβάλλον στη χώρα μας.

Οι εκπαιδευτικοί της Ιονίου Σχολής που εν μέσω της υγειονομικής κρίσης εργάζονταν εξ αποστάσεως, πέτυχαν μια σπουδαία νίκη, κατορθώνοντας την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους από την εργοδοτική πλευρά.

Εδώ να θυμίσουμε ότι οι εκπαιδευτικοί της ΙΟΝΙΟΥ Σχολής δεν έλαβαν την μισθοδοσία του Μηνός Μαρτίου από την εργοδοσία και  το πρόβλημα αυτό ήταν οξύτατο ειδικά αυτή την συγκεκριμένη χρονική στιγμή των αυξημένων οικογενειακών αναγκών. Για το λόγο αυτό αποφάσισαν  την κινητοποίηση τους δηλαδή να απέχουν από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, στην οποία ήταν ολόψυχα παρόντες μέχρι εκείνη την στιγμή, μέχρι το σχολείο να εξοφλήσει πλήρως τον μήνα Μάρτιο, όπως όφειλε να έχει κάνει από τις 25/3.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετείχε άνω του 90% των εκπαιδευτικών, παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν από στελέχη της Διοίκησης. Η μεγάλη αυτή επιτυχία των εκπαιδευτικών μας που οργανώθηκε υποδειγματικά  αποδεικνύει ότι ακόμη και στην πιο δύσκολη συγκυρία, όταν ένας αγώνας είναι μαζικός και συγκροτημένος, έχει αποτελέσματα.

Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι στο πλευρό  των εκπαιδευτικών της ΙΟΝΙΟΥ σχολής στάθηκαν και πλήθος οργανώσεις εκπαιδευτικών των δημοσίων σχολείων της χώρας .

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε το παράρτημα του ΣΙΕΛ στην Ιόνιο μετά την τηλε-συνέλευση των εκπαιδευτικών:

Προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΙΕΛ Αθήνας

Κοινοποίηση: ΔΣ της ΟΙΕΛΕ

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Σάββατο 4/4/2020 πραγματοποιήθηκε τηλε-συνέλευση των Εκπαιδευτικών της Ιονίου Σχολής. Στην συνέλευση αποφασίστηκε ομόφωνα ότι ύστερα από την πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων μας εκ μέρους της Διεύθυνσης της Ιονίου Σχολής, η κινητοποίηση των Εκπαιδευτικών σταματά και από την Δευτέρα 6/4 επιστρέφουμε στα εξ αποστάσεως μαθήματα.

Επιθυμούμε να τονίσουμε την συντριπτική συμμετοχή των συναδέλφων η οποία, παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν από στελέχη της Διεύθυνσης, ξεπέρασε το 90%!

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τα Διοικητικά Συμβούλια της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. και του Σ.Ι.Ε.Λ. για την συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα μας.