Η ΟΜΕ-ΟΤΕ για το θάνατο του Μανώλη Γλέζου

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ΟΜΕ-ΟΤΕ για το θάνατο του Μανώλη Γλέζου

Μανώλης Γλέζος (1922-2020)

“Με ρωτάνε διαρκώς για τη σημαία. Εγώ όμως, ακόμα κι από την ιστορία της σημαίας, θυμάμαι τη μάνα μου.

Όταν γυρίζαμε εκείνη την ημέρα στα σπίτια μας, η ώρα ήταν περασμένη, μετά τα μεσάνυχτα. Πάω στο σπίτι και βλέπω τη μάνα μου ένα κουβάρι στα σκαλοπάτια απ’ έξω.Με περίμενε.

Την πλησιάζω και της λέω, «Μάνα!»Σηκώνεται απότομα, με πιάνει από τον λαιμό, με πάει στην κουζίνα για να μην ακούσουν οι άλλοι και ξυπνήσουν και μου λέει, «Πού ήσουν;»

Τότε εγώ ανοίγω το σακάκι και της δείχνω το κομμάτι της σβάστικας που είχαμε κόψει. Με αγκαλιάζει, με φιλάει και μου λέει, «Πήγαινε κοιμήσου».

Την άλλη μέρα το πρωί, ακούω τον εξής διάλογο: Ο πατριός μου τη ρωτάει, «Πού ήταν χθες το βράδυ ο μεγάλος σου γιος;».Του απαντάει, «Ανέβα στην ταράτσα και κοίταξε στην Ακρόπολη».

Ποτέ μου δεν τη ρώτησα πώς το κατάλαβε. Θα το θεωρούσα προσβολή στη νοημοσύνη της. Αλλά για μένα αυτό ήταν το πιο συγκινητικό συμβάν στην ιστορία μου. Η μάνα μου”.

Με αυτά τα λόγια τουΜανώλη Γλέζου, η ΟΜΕ-ΟΤΕ αποχαιρετά τον πρώτο και ίσως τελευταίο παρτιζάνο της Ευρώπης, αποχαιρετά ένα μεγάλο Έλληνα που αγωνίστηκε για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία ενάντια στο φασισμό.

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ ότι στάθηκες δίπλα μας στον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και ένωσες τη φωνή σου με τη δική μας.

Καλό Παράδεισο, σύντροφε!