Εργασιακά: Τα μέτρα στην Ιταλία και άλλες χώρες

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εργασιακά: Τα μέτρα στην Ιταλία και άλλες χώρες

Ηχηρή απάντηση στους  υποστηρικτές των  αντεργατικών μέτρων που έλαβε η Ελληνική Κυβέρνηση στέλνουν οι προβλέψεις για 11 χώρες της Ε.Ε. Ξεκινάμε με την Ιταλία οπου προέρχεται και η μητρική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Trenitallia. 
Ιταλία > Η Κυβέρνηση καλύπτει το 80% σε επιχειρήσεις με πάνω απο 5 εργαζόμενους, ενώ εξασφάλισε 10 δις Ευρώ σε επιχειρήσεις με λιγότερους εργαζόμενους. Στην Ιταλία απαγορεύονται οι απολύσεις απο τις 23 Φλεβάρη, αυξάνονται οι μέρες κανονικής άδειας που δικαιούνται οι εργαζόμενοι, δίνετε 9μηνη μερική ή όλική παράταση καταβολής δόσεων στεγαστικών δανείων για μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους καθώς και επιδότηση για babysitter.
Σουηδία >Αναπλήρωση του 95% του μισθού απο το Κράτος.
Νορβηγία Αναπλήρωση του 80% του μισθού απο το Κράτος 
Μεγάλη Βρετανία Αναπλήρωση του 80% του μισθού, 3μηνη διακοπή καταβολής στεγαστικών δανείων
Δανία Αναπλήρωση του 75% απο το Κράτος και του 25% απο τις επιχειρήσεις μέχρι τις 9 Ιουνίου (το 25% για αυτούς που έχουν μισθό μέχι 3200 Ευρώ το μήνα).
Πορτογαλία 
Αναπλήρωση του 75% του μισθού απο το Κράτος  όσων εργαζόμενων πλήττονται ή έχουν παιδιά μέχρι 12 ετών καθώς και του 70% των ασφαλιστικών εισφορών για επιχειρήσεις.
Ισπανία 
Κάλυψη του 80% των δαπανών μισθοδοσίας και άλλες πάγιες δαπάνες σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Οι απουσίες των εργαζομένων λόγω καραντίνας υπολογίζονται ως απουσίες λόγω εργατικού ατυχήματος. Το Κράτος αναλαμβάνει την πληρωμή τους απο την πρώτη μέρα.
Ολλανδία To Kράτος καλύπτει μέχρι και το 90% των δαπανών μισθοδοσίας 
Γαλλία Το Κράτος αναπληρώνει το 100% της μισθοδοσίας σε όσες επιχειρήσεις ανέστειλαν την λειτουργία τους για 2 μήνες. 
Γερμανία 
Στη Γερμανία θα επιδοτηθεί έως το 67% του καθαρού μισθού των μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους ή έχουν θέσει το προσωπικό τους σε καθεστώς μερικής απασχόλησης, ενώ το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας, η IGMetall, εξασφάλισε κάλυψη του 80% του μισθού (60% από το κράτος και 20% από τους εργοδότες).

Είναι αξιοσημείωτο ότι στη Γερμανία η μετατροπή των συμβάσεων από πλήρη σε μερική απασχόληση προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων.
Ιρλανδία 
Αναπλήρωση του 70% του μισθού απο το Κράτος για όσες επιχειρήσεις έχουν πληγεί και τις επόμενες εβδομάδες. 

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 

Από την efsyn.gr