Το ΕΚΑ στο πλευρό των εργαζόμενων σε SWISSPORT και SKYSERV

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το ΕΚΑ στο πλευρό των εργαζόμενων σε SWISSPORT και SKYSERV

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει όσες εταιρίες βιάζονται να εκμεταλλευτούν την ΠΝΠ που εξέδωσε η κυβέρνηση, καθώς και τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας, που προαναγγέλλει μειώσεις μισθών μέσω της εκ περιτροπής εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρίες Swissport και Skyserv ενημέρωσαν μέσω μηνύματος στα κινητά τηλέφωνα των υπαλλήλων τους, ότι θα παύσουν άμεσα όσους εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ότι θα προχωρήσουν στην ένταξη των εργαζόμενων αορίστου χρόνου στο καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας. Αυτό οδηγεί στην ανεργία 300 περίπου συναδέλφους, πολλοί από τους οποίους εργάζονται για χρόνια με συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων. Επίσης στην Goldair από τη προηγούμενη εβδομάδα ισχύει η εκ περιτροπής εργασία.

Επειδή ο κορωνοϊός δυστυχώς λειτουργεί ως ευκαιρία για πολλούς εργοδότες, απαιτούμε από την κυβέρνηση να βάλει ένα φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία και να προστατεύσει τους εργαζόμενους και τις εργασιακές σχέσεις.

Απαιτούμε κανένας εργαζόμενος να μην χάσει την δουλειά του και καλούμε την κυβέρνηση και τις εταιρείες στο αεροδρόμιο να μην προχωρήσουν στην απόλυση των εργαζόμενων.