8 Μάρτη: «Οι γυναίκες απεργούμε για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και προστασία του πλανήτη»

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 8 Μάρτη: «Οι γυναίκες απεργούμε για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και προστασία του πλανήτη»
  • Διακήρυξη 8 Μάρτη – Ελληνικό Δίκτυο για τη Φεμινιστική Απεργία 8ης Μάρτη

Η φετινή 8η Μάρτη είναι μία απεργία που είναι διαφορετική γιατί είναι ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ. Μία απεργία δυναμική για να ακουστεί η φωνή των γυναικών. Μία παγκόσμια φεμινιστική απεργία που κινητοποιεί και ενώνει εκατομμύρια γυναίκες σε περισσότερες από 50 χώρες. Καλούμε όλες τις γυναίκες, εργαζόμενες, γυναίκες επικεφαλής μονογονεϊκών οικογενειών, άνεργες, συνταξιούχες, νέες, φοιτήτριες, γυναίκες με αναπηρία, προσφύγισσες/μετανάστριες, γυναίκες στην περιφέρεια και στις πόλεις, να πάρουν μέρος στην ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 8ης Μάρτη που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, σωματεία και οργανώσεις γυναικών.

Απεργούμε, ενώνοντας τη φωνή μας με τη φωνή εκατομμυρίων γυναικών στην Ευρώπη και στον κόσμο, διότι παρά τις σημαντικές κατακτήσεις του γυναικείου/φεμινιστικού κινήματος, σε καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει επιτευχθεί ακόμα η ισότητα των φύλων. Οι υποσχέσεις που δόθηκαν από τις κυβερνήσεις για την προώθηση της ισότητας, ανάπτυξη και ειρήνη για όλες τις γυναίκες πριν από 25 χρόνια παραμένουν ανεφάρμοστες. Οι γυναίκες και τα κορίτσια συνεχίζουν να υποφέρουν από διακρίσεις και βία σε κάθε μέρος του κόσμου, στην ιδιωτική και δημόσια σφαίρα. Οι γυναίκες εξακολουθούν να εργάζονται περισσότερο και να αμείβονται λιγότερο, ενώ παραμένει αόρατη η μη αμειβόμενη εργασία τους και η συμβολή τους στο ΑΕΠ. Ταυτόχρονα, απειλούνται κατακτήσεις που κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες ετών.
Απεργούμε, γιατί η Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών είναι ημέρα κατά την οποία οι γυναίκες, εδώ και γενιές, κινητοποιούνται, διαμαρτύρονται και διεκδικούν, βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή τους, για να υπερασπιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους και τις θεμελιώδεις ελευθερίες.

ΑΠΕΡΓΊΑ
την Παρασκευή 6 Μάρτη 12:00 – 15:00
ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ στην είσοδο του κοινοβουλίου
ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ στην Πλατεία Κλαυθμώνος και ΠΟΡΕΊΑ
την Κυριακή 8 Μάρτη στις 12:00

ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 8.3.2020