Απέλυσαν καθαρίστριες στο Λαϊκό αν και προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απέλυσαν καθαρίστριες στο Λαϊκό αν και προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ

Σε μία απίστευτη καταγγελία προέβη η ΠΟΕΔΗΝ η οποία αναφέρει  αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του διοικητή στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ο οποίος,  σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Ομοσπονδίας, προχωρά σε απολύσεις υπαλλήλων καθαριότητας, οι οποίες προσελήφθησαν ,μεσω ΑΣΕΠ.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ «Αυτό που συμβαίνει στο Λαϊκό νοσοκομείο δεν έχει προηγούμενο. Έγινε διαγωνισμός για την πρόσληψη προσωπικού στην καθαριότητα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ. Εκδόθηκαν αποτελέσματα, επικυρώθηκαν από το ΑΣΕΠ και ο διοικητής του νοσοκομείου θέλει να τροποποιήσει τους πίνακες με το σαθρό επιχείρημα ότι επιτυχόντες συμπληρώνουν 24 μήνες εργασίας».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία «Ο Νόμος είναι σαφής και προβλέπει ότι όταν μεσολαβεί διαγωνιστική διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ δεν αθροίζεται για τη συμπλήρωση 24μηνου ο χρόνος απασχόλησης της νέας σύμβασης (ν. 4528 άρθρο δεύτερο). Σ’ αυτήν την κατεύθυνση υπάρχουν πλείστες αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη βάση των οποίων έγινε η σχετική Νομοθετική ρύθμιση την οποία αποδέχθηκε το ΑΣΕΠ σε μία σειρά νοσοκομείων, όπως και στο Λαϊκό νοσοκομείο».

 Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει πως «Δεν γνωρίζουμε εάν αυτές οι αστείες δικαιολογίες που σε πολλά νοσοκομεία δεν τις επικαλούνται οι αντίστοιχοι διοικητές είναι κεντρική κυβερνητική κατεύθυνση για επαναφορά των εργολάβων στα Νοσοκομεία που προσέφεραν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα στους εργαζόμενους. Εξ’ άλλου είναι σαφής η θέση του υπουργείου Υγείας για επαναφορά των «καλών» εργολάβων όπως μας είπαν που απεδείχθη ότι για το κέρδος «έστυβαν» τα εργασιακά δικαιώματα (μισθοί πείνας, εξαντλητικά ωράρια, επιστροφή δια της βίας μέρους των μισθών κ.α.). Δεν θα ανεχθούμε τέτοιες μεθοδεύσεις. Στηρίζουμε τον αγώνα του Σωματείου Εργαζομένων και των καθαριστριών του Λαϊκού Νοσοκομείου. Θα συμπαρασταθούμε με όλη μας τη δύναμη».

ΠΗΓΗ: alfavita.gr