Ο ΟΑΕΔ αρνείται να καταβάλει οικονομική ενίσχυση σε πρώην εργαζόμενη!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο ΟΑΕΔ αρνείται να καταβάλει οικονομική ενίσχυση σε πρώην εργαζόμενη!
  • Εξώδικο στον Διοικητή του ΟΑΕΔ παρέδωσε η πρώην εργαζόμενη του ΕΚ Κομοτηνής, Ρυία Πατσατζή – Διεκδικεί το ποσό των 1.000€ που της αποδόθηκε βάσει ΚΥΑ και το οποίο ο Οργανισμός αρνείται μέχρι σήμερα να της καταβάλει

Η πρώην εργαζόμενη και συνδικαλίστρια Ρυία Πατσατζή με τον Τάκη Μουμτζίδη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας

Ακούγεται απίστευτο όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ο ΟΑΕΔ ο οποίος βάσει του ρόλου του έχει ως αποστολή την ασφάλιση της ανεργίας με την χορήγηση επιδομάτων ανεργίας και παροχών κοινωνικής προστασίας, αρνείται κατά παράβαση της νομοθεσίας να χορηγήσει οικονομική ενίσχυση σε πρώην εργαζόμενη της Κομοτηνής.

Αναφερόμαστε στην περίπτωση της Ρυίας Πατσατζή, πρώην εργαζόμενης στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, γνωστή για την απόλυση της και τη δικαστική της διαμάχη με τον Παντελή Μαγαλιό, η οποία από τον Ιούνιο του 2019 βρίσκεται αντιμέτωπη με την αναλγησία των υπαλλήλων του δημόσιου Οργανισμού.

Η πρώην εργαζόμενη επισκέφθηκε την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής τον Διοικητή του ΟΑΕΔ προκειμένου να του εκφράσει τα παράπονα της για την υπόθεση της αλλά και για να του παραδώσει δια χειρός το εξώδικο που απέστειλε στον Οργανισμό στις αρχές Δεκεμβρίου.

Με την εξώδικη δήλωση της η πρώην εργαζόμενη διεκδικεί το ποσό των 1.000 ευρώ που της αποδόθηκε σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. οικ. 25427/497/05.06.2019 ΚΥΑ των Υπουργών Εσωτερικών – Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ 2123/Τ.Β’/06.06.2019) και το οποίο ο ΟΑΕΔ αρνείται μέχρι σήμερα να της καταβάλει.

«Παρά το γεγονός ότι πληρούσα τις προϋποθέσεις για την καταβολή της ως άνω οικονομικής ενίσχυσης, αφού κατά τη δημοσίευση της απόφασης ήμουν εγγεγραμμένη στο Μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, έως και σήμερα δεν μου έχει καταβληθεί η εγκριθείσα οικονομική ενίσχυση χωρίς να έχει ληφθεί μάλιστα σχετική απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ, όπως σχετικά προβλέπεται από την παρ. 2 του άρθρου 2 της κοινής υπουργικής απόφασης», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην εξώδικη δήλωση.

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, ομολογουμένως ευγενέστατος κατά τη συνάντηση, δήλωσε άγνοια του θέματος ενώ δεσμεύτηκε στην πρώην εργαζόμενη ότι θα εξετάσει το ζήτημα της αμέσως μόλις επιστρέψει στο γραφείο του στην Αθήνα.

Το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ ωστόσο είναι ενήμερο για την υπόθεση της Ρυίας Πατσατζή σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στη «Φωνή της Ροδόπης» ο υπεύθυνος Β. Ελλάδας της «Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης» και μέλος του Δ.Σ. της ΓΣΕΕ κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου. «Έχουμε ενημερώσει τον Οργανισμό για την υπόθεση όμως το Δ.Σ. αρνείται να καταβάλει το ποσό επικαλούμενο προσχηματικές δικαιολογίες», μας λέει ο κ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος καλεί τον ΟΑΕΔ να προχωρήσει στην υλοποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Το υπ’ αριθμόν 2123/06.06.2019 ΦΕΚ: