ΟΜΕ – ΟΤΕ: Νέα 3ετής ΣΣΕ, φρένο στις απολύσεις

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΜΕ – ΟΤΕ: Νέα 3ετής ΣΣΕ, φρένο στις απολύσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κινητοποίηση της ΟΜΕ-ΟΤΕ έξω από το υπουργείο Εργασίας, όπου σήμερα Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, έχει προγραμματιστεί τριμέρης συνάντηση, για τις απολύσεις που έγιναν στον όμιλο ΟΤΕ, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Παράλληλα, για σήμερα έχει αποφασιστεί τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας μέχρι το τέλος κάθε βάρδιας. Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει:

Συνάδελφοι,

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ αλλά και όλο το συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους απλούς συναδέλφους που στήριξαν και στηρίζουν αυτόν τον αγώνα.

Έναν αγώνα που ο κάθε συνάδελφος τον έκανε δικό του.

Όλοι οι εργαζόμενοι καταλάβαμε ότι ο αγώνας για μια ΣΣΕ τριετούς διάρκειας, με αυξήσεις και πραγματική διασφάλιση των θέσεων εργασίας, είναι η μοναδική απάντηση στα σκοτεινά σχέδια της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού που μας ετοιμάζει να μας στείλει σκλάβους σε σύγχρονες γαλέρες (θυγατρικές) χωρίς δικαιώματα και Συλλογικές Συμβάσεις.

Στα πρόσωπα των απολυμένων συναδέλφων από τη φυσική φύλαξη, από την ΟΤΕ Academy καθώς και των απολυμένων με το άρθρο 13 του ΕΚΠ, ο κάθε εργαζόμενος πρόβαλλε τα δικά του προβλήματα απέναντι σε μια Διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ που όλο και πιο συχνά λειτουργεί με το μαστίγιο παρά με το καρότο.

Τη Δευτέρα 13/01/2020 η ΟΜΕ-ΟΤΕ έχει εξαγγείλει τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας μέχρι το τέλος κάθε βάρδιας.

Επίσης καλούμε όλους τους συναδέλφους στη συγκέντρωση στις 12.00 στο υπουργείο ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Σταδίου 29), όπου κατά την διάρκεια της τριμερούς θα ενώσουμε την φωνή μας με όλο το συνδικαλιστικό κίνημα απαιτώντας την ακύρωση όλων των άδικων και καταχρηστικά στοχευμένων ομαδικών απολύσεων των συναδέλφων μας.