Διαίρει και βασίλευε – 7 τύποι ατομικών συμβάσεων στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διαίρει και βασίλευε – 7 τύποι ατομικών συμβάσεων στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ!
  • Εργασιακή Βαβέλ πραγματικά!

Μια από τις διαπιστώσεις της συζήτησης με τους συναδέλφους της πρώην ΕΕΣΣΤΥ  στο μηχανοστάσιο και εργοστάσιο στην Θεσσαλονίκη είναι ότι υπάρχουν 6 έως 7 κατηγορίες εργαζομένων σε αυτήν!Υπάρχουν οι προερχόμενοι απο τον ΟΣΕ συνάδελφοι, που μέχρι πρόσφατα υπάγονταν στην επιχειρησιακή ΣΣΕ της πρώην ΕΕΣΣΤΥ και μετά το χάος καθώς υπάρχει πλήθος ατομικών συμβάσεων με διαφορετικές αμοιβές ακόμα και σε εργαζόμενους με ίδια τυπικά προσόντα και ειδικότητες! Και φυσικά υπάρχουν ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου και αορίστου χρόνου,συμβάσεις μαθητείας αλλά και μπλοκάκια!Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο πως δημιουργήθηκε αυτή η εργασιακή βαβέλ, που εξυπηρετεί απόλυτα τα συμφέροντα της εργοδοσίας και μάλιστα  σε μια εταιρεία που δραστηριοποιούνται 7 (ολογράφως επτά) Σωματεία Εργαζομένων.

Και είναι ακόμα πιο περίεργο ότι όλα αυτά έγιναν σε εργασιακό περιβάλλον που εργάζεται και από το οποίο εκλέγετε ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ ο αδούλευτος εργατοπατέρας Κιουτσούκης.

Είτε αδιαφορεί,είτε δεν γνωρίζει,είτε τα έχει αποδεχτεί επιβεβαιώνοντας την αποστροφή των εργαζομένων για τους μεγαλοσυνδικαλιστές. Αναρωτιόμαστε και οι συνάδελφοι στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ οφείλουν επίσης να αναρωτηθούν γιατί όλο αυτό το διάστημα καμία πρόβλεψη δεν υπήρχε για την ομογενοποίηση τους σε ένα εργασιακό περιβάλλον και την κατάργηση του  απαράδεκτου αυτού διαχωρισμού.

Σημειώνουμε ότι η ισχύουσα διετής επιχειρησιακή ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ που έχει υπογραφεί από τα 2 Σωματεία,στο πρώτο άρθρο της αναφέρει ότι σε αυτήν εμπίπτουν όλοι οι εργαζόμενοι,είτε εργάζονται με σύμβαση ορισμένου είτε με σύμβαση αορίστου χρόνου,είτε με οποιαδήποτε άλλη μορφή απασχόλησης.

Αναδημοσίευση από  Το στέκι της έλξης – To blog των μηχανοδηγών