EKA: Αλληλεγγύη στην 17χρονη Pπαλαιστίνια Ahed Al Tamimi

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο EKA: Αλληλεγγύη στην 17χρονη Pπαλαιστίνια Ahed Al Tamimi

Η Παλαιστίνια αγωνίστρια Ahed Al Tamimi, 17 ετών, φυλακίστηκε και παραπέμπεται σε δίκη από την Ισραηλινή Κυβέρνηση, με την κατηγορία της «προσβολής στρατιωτών κατοχής» στην Παλαιστίνη. Η ειρωνεία είναι ότι η δίκη στα στρατιωτικά δικαστήρια θα διεξαχθεί την ημέρα των γενεθλίων της.

Το Ισραήλ, ως κατακτητής των παλαιστινιακών εδαφών, παρά τη θέληση της διεθνούς κοινής γνώμης και της νομιμότητας, με βάση τις επανειλημμένες αποφάσεις του Ο.Η.Ε. για τερματισμό της κατοχής του,  προσπαθεί να κάμψει την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού, που παλεύει για τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει στο όνομα όλων των Ελλήνων εργαζομένων, την αμέριστη αλληλεγγύη του στην Ahed Al Tamimi και απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή της, ως αγωνίστρια ενάντια στην Ισραηλινή κατοχή και ως παιδί που παραβιάζονται βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματά του.

Επιπλέον εμμένει στην θέση του για την άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την ελληνική κυβέρνηση, υλοποιώντας την απόφαση της ελληνικής βουλής.

 

Το Δ.Σ.