Νέα κινητοποίηση για τους εργολαβικούς των ΕΛΠΕ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νέα κινητοποίηση για τους εργολαβικούς των ΕΛΠΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται κινητοποίηση εργολαβικών εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, με αίτημα την άμεση επιστροφή στην εργασία τους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Υπενθυμίζεται πως στον αέρα παραμένουν περίπου 80 εργολαβικοί εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ που στις 2 Ιανουαρίου είδαν τις κάρτες εισόδου τους στις εγκαταστάσεις του ομιλου να μη λειτουργούν. Η αναλγησία της εργοδοσίας ξεπέρασε κάθε όριο, δεδομένου ότι περίπου 15 από αυτούς ήταν κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης. το Σωματείο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ ζητεί από τη διοίκηση επίσημη έγγραφη ενημέρωση για το τι μέλει γενέσθαι με τους εργολαβικούς εργαζόμενους, και δέσμευση ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα απολυθεί. Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν υπάρχει καμία τέτοια δέσμευση ή οποιαδήποτε άλλη επίσημη αντίδραση από πλευράς διοίκησης.

Το σωματείο ζητάει από τη διοίκηση επίσημη έγγραφη ενημέρωση για το τι μέλει γενέσθαι με τους εργολαβικούς εργαζόμενους, αλλά η διοίκηση «δεν βρήκε χρόνο» για συνάντηση την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα η αγωνία των δεκάδων εργαζομένων να μεγαλώνει. Την ίδια στιγμή, οι συμβάσεις υπαλλήλων στα γραφεία της εταιρείας από διάρκειας ενός έτους έχουν μετατραπεί σε τρίμηνες, ακόμα και διάρκειας ενός μήνα, κάτι που αυξάνει την ανησυχία ότι θα πεταχτούν ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι στον δρόμο (μόλις λήξουν οι εν λόγω συμβάσεις).

Σημειώνεται πως το μπαράζ απολύσεων εργολαβικών εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, κλιμακώνεται εδώ και μήνες, με αποτέλεσμα δεκάδες εργαζόμενοι να βρίσκονται αυτή τη στιγμή «όμηροι», επί της ουσίας στο δρόμο, χωρίς κανένα δικαίωμα.