ΟΜΕ-ΟΤΕ: Δυναμική αντίδραση στην εργοδοτική τρομοκρατία

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΜΕ-ΟΤΕ: Δυναμική αντίδραση στην εργοδοτική τρομοκρατία

Η εργοδοτική τρομοκρατία των «λευκών κολλάρων» του ΟΤΕ -της διοίκησης της γερμανικής πολυεθνικής  και των πειθήνιων οργάνων της- πέφτει στο κενό, καθώς οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΟΤΕ είναι μαζικότατες και σήμερα Πέμπτη 9 Ιανουαρίου. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα του Συντάγματος (Μητροπόλεως 1 & Φιλελλήνων).

Σύμφωνα  με ανακοίνωση της  ΟΜΕ-ΟΤΕ, η οποία συνεχίζει την πολυήμερη απεργία, οι εργαζόμενοι «γύρισαν την πλάτη στις αστυνομικές μεθόδους της Διοίκησης και συμμετείχαν ακόμη πιο μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τετάρτης 8/1». Επίσης, οι πέντε απεργοί , οι οποίοι συνελήφθησαν την Τρίτη, κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του περιφερειακού διευθυντή του ΟΤΕ για “ψευδή καταμήνυση” και παρακώλυση συνδικαλιστικής δραστηριότητας. Και η σημερινή κινητοποίηση  δείχνει πως οι απόπειρες της διοίκησης του ΟΤΕ για απεργοσπασία δεν βρίσκουν ανταπόκριση.

Οι σπασμωδικές αντιδράσεις της διοίκησης και το κλίμα τρομοκρατίας κατά των εργαζομένων – απεργών ξεδιπλώνεται μετά τις διαδοχικές καταγγελίες των εργαζομένων για αντικατάσταση των απεργών υπαλλήλων με έκτακτο προσωπικό που προσλαμβάνεται αφειδώς και σε καθημερινή βάση από δικηγορικά γραφεία.

Μάλιστα την περασμένη Παρασκευή, η ΟΜΕ – ΟΤΕ με επίσημη καταγγελία της στο ΣΕΠΕ ανέφερε ότι το διάστημα της απεργιακής κινητοποίησης η διοίκηση του ΟΤΕ «προέβη συστηματικά σε παράβαση του Ν. 1264 »και στη μίσθωση εργολάβων για να διεκπεραιώσουν εργασίες αποκατάστασης βλάβης στο δίκτυο του ΟΤΕ, παραβαίνοντας επίσης και τον νόμο περί απορρήτου των τηλεπικοινωνιών”.

Θυμίζουμε η διοίκηση του ΟΤΕ αρνείται την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας και προχωρεί εδώ και μήνες σε απολύσεις για χρηματοοικονομικούς λόγους. Σε έναν Όμιλο (με 15.000 εργαζόμενους) που το 1/3 είναι ήδη εκτός Συλλογικών Συμβάσεων.  

Η ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ βρίσκονται σε απεργιακές – αγωνιστικές κινητοποιήσεις από τις 21/12/2019 με μοναδικό στόχο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την υπογραφή ΣΣΕ που να προασπίζει τα θεσμικά και οικονομικά μας δικαιώματα. Όλο αυτό το διάστημα λειτουργήσαμε θεσμικά καλώντας επανειλημμένα τη Διοίκηση σε διάλογο για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης. Δηλώνουμε ότι όλο αυτό το διάστημα η ΟΜΕ-ΟΤΕ και οι εργαζόμενοι λειτουργήσαμε υπό το φως της μέρας, αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια για το δίκαιο των αιτημάτων μας παρά τον σκοταδισμό που προσπάθησαν να επιβάλλουν συγκεκριμένα κέντρα της διοίκησης. Την καλούμε την ύστατη τούτη ώρα να αντιληφθεί πως η εμμονή σε λανθασμένες αποφάσεις της και στρατηγικές κάνει τεράστια ζημιά στην Επιχείρηση και έχουν την συνολική ευθύνη για αυτό. Θέλουμε να δηλώσουμε επίσης ότι εξωθεσμικές λειτουργίες και αντιδράσεις δεν μας εκφράζουν.