ΠΑΓΝΗ: Παράσταση διαμαρτυρίας κατά της απόλυσης συμβασιούχων

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΑΓΝΗ: Παράσταση διαμαρτυρίας κατά της απόλυσης συμβασιούχων

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο, η διοίκηση του επιδιώκει με εκβιασμούς να υπογράψουν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ότι αποχωρούν οικειοθελώς.

Με αιτήματα, να μην απολυθούν 25 εργαζόμενοι, να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, το Σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου έγινε νέα παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου, το μεσημερι.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο, η διοίκηση του επιδιώκει με εκβιασμούς να υπογράψουν οι συγκεκριμένη εργαζόμενοι ότι αποχωρούν οικειοθελώς. «Καταγγέλλουμε τη διοίκηση που με εκβιασμούς επιδιώκει να αποσπάσει υπογραφές από τους συναδέλφους προκειμένου να υπογράψουν οικειοθελής αποχώρηση. Συγκεκριμένα, η Διοίκηση καλεί τους συναδέλφους να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι επιθυμούν απόλυση, πιέζοντας τους δηλαδή να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους. Τους καλεί στην ουσία να ζητήσουν οι ίδιοι την απόλυσή τους, να σταματήσουν να διεκδικούν σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα και να μην εξασφαλίσουν τα όποια δικαιώματα απορρέουν από την αδιάλειπτη εργασία τους», σημειώνει.

Την Τρίτη 24 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της διοίκησης. Ωστόσο, η διοίκηση έλαμψε με την απουσία της. «Ο κύριος αναπληρωτής διοικητής προτίμησε να κάνει δημόσιες σχέσεις μοιράζοντας ευχές στα τμήματα, παρουσία της Διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ, από το να συναντήσει το σωματείο εργαζομένων και τους εργαζόμενους που απολύονται τις επόμενες μέρες καθώς και αυτούς που ετοιμάζονται να υπογράψουν τις νέες απαράδεκτες συμβάσεις… Δεν θα αφήσουμε τη διοίκηση να πλασάρει ότι όλα βαίνουν καλά στο Νοσοκομείο. Σε 7 μέρες 25 συνάδελφοι θα μείνουν χωρίς δουλειά αφού οι ατομικές συμβάσεις αποτελούν εργαλείο ανακύκλωσης της ανεργίας. Με την απόλυση τους θα χαθεί η πολύτιμη πείρα που έχει αποκτηθεί, θα εντατικοποιηθεί ακόμα περισσότερο η ήδη εντατικοποιημένη εργασία στους κλάδους αυτούς και όλα αυτά για ένα χρόνο γεμάτο ανασφάλεια, μέχρι να λήξουν και οι νέες συμβάσεις και να πεταχτούν ακόμα περισσότεροι συνάδελφοι στο δρόμο», αναφέρει.

Το Σωματείο ΠΑΓΝΗ καλεί όλους τους εργαζομένους να μετατρέψουν την αγανάκτηση, που δικαιολογημένα νιώθουν, σε απόφαση για δράση! «Καλούμε όλους τους εργαζομένους ανεξάρτητα εργασιακής σχέσης να συμπαρασταθούν έμπρακτα τόσο στους 25 συνάδελφους μας όσο και σε όσους κινδυνεύουν να απολυθούν το επόμενο διάστημα (επικουρικοί, ΟΑΕΔ, μπλοκάκια, εργολαβικοί κ.ά.). Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν καμία παραίτηση, να συσπειρωθούν στο Σωματείο μας και να παλέψουμε για σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους», επισημαίνει.

Εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και Σωματείο διεκδικούν:

• Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος!

• Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών των ασθενών και των εργαζομένων!

• Αποκλειστικά δημόσια και Δωρεάν υγεία για όλους.