Σύλλογος Εργαζομένων στην ETE – προερχόμενων από την πρώην ΕΘΝΟDATA – Νέα 3ωρη στάση εργασίας Πέμπτη 19/12

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σύλλογος Εργαζομένων στην ETE – προερχόμενων από την πρώην ΕΘΝΟDATA – Νέα 3ωρη στάση εργασίας Πέμπτη 19/12

3ωρη στάση εργασίας Πέμπτη  19-12-2019,

ώρα 12:00 μ.μ. έως 3:15 μ.μ.

 

Όχι στις απολύσεις στον τραπεζικό κλάδο

Συνάδελφοι –ισσες,

Την απόλυτη και αμέριστη συμπαράστασή μας πρέπει να βρουν οι συνάδελφοι μας που απολύονται από τη Τράπεζα Πειραιώς επειδή δεν δέχονται να γίνουν εργολαβικοί. Συμμετέχουμε στη 3ωρη στάση εργασίας της ΟΤΟΕ τη Πέμπτη 19/12/2019 από 12:00 έως 15:15.

Ενώ ο τραπεζικός κλάδος εισέρχεται σε φάση ανάπτυξης οι διοικήσεις των τραπεζών επιλέγουν να ξεζουμίσουν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους και να χτυπήσουν καίρια τα εργασιακά και συνδικαλιστικά τους δικαιώματα. Αν αυτή η επίθεση δεν βρει ενωμένους όλους τους εργαζόμενους στον τραπεζικό κλάδο, έχουν δυστυχώς μεγάλες πιθανότητες να επιτύχουν το στόχο τους.

Ο χορός των απολύσεων ξεκίνησε με τους εργολαβικούς τραπεζοϋπαλλήλους – ενοικιαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα (50 απολύσεις), συνεχίζεται με τους 24 υπαλλήλους της Τράπεζας Πειραιώς ενώ έχουν ήδη ανακοινωθεί δεκάδες απολύσεις στη τράπεζα Praxia Bank. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τις διοικήσεις να κινούνται όχι με βάση τη φωνή της λογικής αλλά με μια κοντόθωρη λογική που είναι επικίνδυνη ακόμα και για τα συμφέροντα των ίδιων των τραπεζών. Είναι ή ίδια λογική που τους καθοδηγεί να διώχνουν με «εθελουσία» τραπεζοϋπαλλήλους με τεράστια εμπειρία και γνώσεις, και στη θέση τους να προσλαμβάνουν δήθεν senior employees με πανάκριβα συμβόλαια για τη Τράπεζα. Το γεγονός ότι αυτοί οι senior employees είναι μόλις 25 ετών δεν απασχολεί κανέναν …

Με αποφασιστικότητα να δώσουμε και αυτόν τον αγώνα εντάσσοντας στις γραμμές μας και τους εργολαβικούς τραπεζοϋπαλλήλους. Διαφορετικά ακόμα και τα καταγραφόμενα υψηλά ποσοστά συμμετοχής σε απεργία ή στάση δεν θα σημαίνουν πολλά αφού στα γραφεία θα δουλεύουν οι συνάδελφοι των τρίτων εταιρειών.

Σας ενημερώνουμε ότι και σε αυτή την στάση εργασίας, σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ., θα δοθεί αποζημίωση στα μέλη του Συλλόγου μας, ίση με το 70% του ποσού της περικοπής λόγω συμμετοχής στη στάση. Η αποζημίωση θα γίνει στον λογαριασμό που θα δηλωθεί από κάθε συνάδελφο (IBAN).

Το Δ.Σ.