Ο ΣΥΔΑΠΤΤ καταγγέλει την αυθαίρετη μετακίνηση της προέδρου του Σωματείου

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο ΣΥΔΑΠΤΤ καταγγέλει την αυθαίρετη μετακίνηση της προέδρου του Σωματείου

Συναδέλφισσες, -οι,

 

Καταγγέλλουμε ότι, σε μια ακόμα προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης η Εθνική Τράπεζα ζήτησε την μετακίνηση της Προέδρου του σωματείου μας κα Βασιλική Χριστοπούλου σε άλλο τμήμα ακριβώς την επόμενη ημέρα της απεργίας(!).

Η συνάδελφος μετακινήθηκε από την Υ/νση Πρόληψης Απάτης και Πολιτικής Συναλλαγών  στην Υ/νση Εκκαθάρισης και Υποστήριξης Εμπόρων, μια αλλαγή αντικειμένου με στόχο και τη προσβολή της επαγγελματικής αξίας της συναδέλφου.

·         Ποια σύμβαση «έργου» – ή τροποποίηση σύμβασης – μεταξύ Τράπεζας και εταιρείας προβλέπει αυτή την μετακίνηση;

·         Πού και πότε υπογράφηκε αυτή η σύμβαση ή η τροποποίησή της;

·         Είναι απλή σύμπτωση ότι αυτή η τροποποίηση συνέπεσε χρονικά με την επομένη της αναστολής των απεργιακών κινητοποιήσεων;

·         Είναι απλή σύμπτωση ότι αυτή αφορά την πρόεδρο του Σωματείου;

Αξίζει να σημειωθεί ότι για  αυτή την απόφαση η συνάδελφος ενημερώθηκε από την αρμόδια Τομεάρχη της Τράπεζας και όχι από τον υπεύθυνο της εταιρείας (ICAP Outsourcing Solutions) ο οποίος εργάζεται στο ίδιο ακριβώς κτίριο.

Αποδεικνύεται περίτρανα, ότι το διευθυντικό δικαίωμα ασκείται κατ’ ουσίαν από την Εθνική Τράπεζα. Η εταιρεία αναλαμβάνει μόνο την τακτική διεκπεραίωση της υποχρέωση καταβολής μισθού, και της υποβολής των προβλεπόμενων σε ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ, κλπ. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, ότι ο εξωπορισμός (Outsourcing), (όπως τουλάχιστον εφαρμόζεται στην Ελλάδα) δεν είναι τίποτα άλλο από μια καθαρή μορφή μεσιτείας που έχει σαν στόχο –  έναν και μοναδικό –  τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

Και αυτό γιατί η παραπάνω απόφαση ελέγχεται και με καθαρά επιχειρηματικούς όρους: Πώς δικαιολογείται η μετακίνηση υπαλλήλου από ένα τμήμα ιδιαίτερα απαιτητικό όπως αυτό της πρόληψης απάτης, με γνώσεις δεξιότητες και εμπειρία που χρειάστηκαν χρόνια για να αποκτηθούν και που δύσκολα αντικαθίσταται;

Δικαιολογημένη η απόγνωση του προϊσταμένου που έχασε ένα σημαντικό στέλεχος από το τμήμα του (στέλεχος όσο αφορά τις ικανότητες όχι την αμοιβή), δικαιολογημένη και η απόγνωση πολλών διευθυντών και υποδιευθυντών της Τράπεζας που έχουν ομολογήσει ότι η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο.

Συνάδελφοι, -ισσες,

Αυτές τις ημέρες επιβεβαιώνονται δυστυχώς οι χειρότεροι μας φόβοι: τραπεζοϋπάλληλοι εκβιάζονται με κάθε τρόπο – και με απολύσεις – για να συναινέσουν να γίνουν εργολαβικοί (Τράπεζα Πειραιώς). Στην Εθνική Τράπεζα οι πρώτες προτάσεις της διοίκησης για αλλαγές στον κανονισμό εργασίας κρίθηκαν απαράδεκτες από όλα τα σωματεία της Τράπεζας διότι τείνουν να φέρουν τους συναδέλφους τραπεζοϋπαλλήλους στην δική μας κατάσταση. Τέλος στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε και αφορά στη ΔΕΗ κατοχυρώθηκε με νόμο η ύπαρξη εργαζόμενων δύο ταχυτήτων μέσα στην ίδια επιχείρηση(!).

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να διαδηλώνουμε με όλες μας τις δυνάμεις ότι η εργολαβοποίηση των εργασιακών σχέσεων διαβρώνει τα δικαιώματα στη ζωή και στην εργασία όλων των εργαζόμενων και θα πρέπει σύσσωμοι να δώσουμε τις απαντήσεις, πριν να είναι πολύ αργά …

ΤΟ Δ.Σ