Kλιμακώνονται οι αντιδράσεις για τις απολύσεις στην Πειραιώς

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Kλιμακώνονται οι αντιδράσεις για τις απολύσεις στην Πειραιώς
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κεντρικό κτίριο της διοίκησης – Μαζί και οι «ενοικιαζόμενοι» της Εθνικής Τράπεζας που απεργούν για τις μαζικές απολύσεις στην ΕΤΕ – Την Πέμπτη 5/12 τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας

Η πρωτοφανής, στα συνδικαλιστικά χρονικά της μεταπολίτευσης, απόφαση μαζικών απολύσεων εργαζομένων στον τραπεζικό τομέα, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, με την ΟΤΟΕ να τονίζει πως η απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς αποτελεί «αιτία πολέμου». Ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) πραγματοποιεί μαζική κινητοποίηση, σήμερα, Τρίτη 3/12 στο κεντρικό κτήριο της διοίκησης στην οδό Αμερικής, ενώ εκεί βρίσκονται στο πλευρό των συναδέλφων τους και οι «ενοικιαζόμενοι» της Εθνικής Τράπεζας οι οποίοι απεργούν ενάντια στις μαζικές απολύσεις στην ΕΤΕ. Επισημαίνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς, με βάση την έγγραφη συμφωνία με την ΟΤΟΕ (25/7/19) ήταν υποχρεωμένη να αξιοποιήσει σε άλλες θέσεις εργασίας τους περίπου 350 εργαζόμενους της Πειραιώς, που επέλεξαν να παραμείνουν στην τράπεζα κάνοντας χρήση του δικαιώματός τους, μαζί με τους υπόλοιπους περίπου 250 που έχουν μεταβεί με σύμβαση δανεισμού στην τρίτη εταιρεία (INTRUM), όταν αυτή λήξει. Αθέτησε τη συμφωνία με την ΟΤΟΕ και προχώρησε σε μαζικές εκδικητικές απολύσεις.

Σε ό,τι αφορά την εργοδοτική συμεριφορά της Τράπεζας Πειραιώς, οι απολύσεις μόνο κεραυνό εν αιθρία δεν πρέπει να αποτελούν, παρότι η ηγεσία της ΟΤΟΕ φάνηκε να αιφνιδιάζεται. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα προκάλεσε αντιδράσεις εσωτερικό σημείωμα της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού της Τράπεζας Πειραιώς, με βάση το οποίο επιχειρήθηκε να φιμωθεί η συνταγματικά κατοχυρωμένη συνδικαλιστική δράση και να μετατραπούν σε «χωροφύλακες» οι Διευθυντές των καταστημάτων της τράπεζας! Σημειώνεται ότι για την Πέμπτη 5/12 έχει προγραμματιστεί τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας.

Με ανάρτησή του στα social media, ο γ.γ. της ΓΣΕΕ και επικεφαλής της ΔΑΚΕ, Ν. Κιουτσούκης παίρνει θέση για τις απολύσεις καλώντας τους αρμόδιους υπουργούς να τοποθετηθούν και επιτιθέμενος εναντίον του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι Τράπεζες από το ΑΙΜΑ του Ελληνικού Λαού με δεκάδες ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ € και ο κ.Μεγάλου,διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ πήρε θάρρος και άρχισε τις απολύσεις ακυρώνοντας τη γραπτή συμφωνία που υπέγραψε με την ΟΤΟΕ!!! ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ…».