ΣΕΥΤΠΕ: Η ανάκληση των απολύσεων είναι υπόθεση όλων μας!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΕΥΤΠΕ: Η ανάκληση των απολύσεων είναι υπόθεση όλων μας!

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

σ’ ένα κρεσέντο αυταρχισμού και εργοδοτικής αυθαιρεσίας η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, καταπατώντας την προϋπάρχουσα δεσμευτική συλλογική συμφωνία και τη σχετική ρύθμιση της ισχύουσας Κλαδικής Σύμβασης, επέλεξε να προχωρήσει στην καταγγελία της σύμβασης 24 συναδέλφων μας του πρ. RBU.

Με τον τρόπο αυτό, έχοντας όλο το προηγούμενο διάστημα ηττηθεί κατά κράτος στην υλοποίηση των αντεργατικών σχεδιασμών της, θεωρεί ότι θα καταφέρει να υποστείλει τον υπερήφανο αγώνα των εργαζομένων, στέλνοντας ταυτόχρονα μηνύματα και στο υπόλοιπο προσωπικό.

Ο στόχος σαφής και πολλαπλός:

  • να κάμψει τον 11μηνο αγώνα των συναδέλφων μας του πρ. RBU, παρουσιάζοντας ως μονόδρομο τη μετάβασή τους στην Intrum.

  • να υφαρπάξει οριστικά τη συναίνεση των εργαζομένων που βρίσκονται με σύμβαση δανεισμού στο νέο εταιρικό σχήμα για την εκεί αμετάκλητη παραμονή τους (Αλήθεια, αν η μεγαλύτερη ελληνική συστημική τράπεζα αθετεί την υπογραφή της, έχει κάποιος την ψευδαίσθηση ότι θα την τιμήσει οποιοδήποτε άλλο σχήμα;)

  • να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στους υπολοίπους εργαζόμενους κατάλυσης της δημοκρατίας στους χώρους εργασίας και επιστροφής της τράπεζας στον εργασιακό μεσαίωνα (στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η εναγώνια προσπάθεια φίμωσης της συνδικαλιστικής δράσης), με απώτερο στόχο την εξώθησή τους σε εθελούσια παραίτηση και φυγή.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει περίτρανα την αναγκαιότητα και ορθότητα του αγώνα μας, που ξεκίνησε με τη μεγαλειώδη κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου. Όταν κάποιοι συνειδητά παραποιούσαν την πραγματικότητα, κάνοντας λόγο απλά για … μη επιβεβαιωμένες φήμες. Είναι οι ίδιοι που εξέθρεψαν το απύθμενο θράσος της εργοδοτικής πλευράς, υποστηρίζοντας πλέον ανοικτά τη μετάβαση των εργαζομένων στην Intrum.

Οι στιγμές, ωστόσο, απαιτούν ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ. Και αυτόν θα υποστηρίξουμε μέχρι τέλους. Η αναζήτηση των ευθυνών μπορεί να περιμένει…

Κλείνοντας, οφείλουμε ΟΛΟΙ να συνειδητοποιήσουμε ότι ο αγώνας αυτός για την ανάκληση των 24 απολύσεων και την οριστική τοποθέτηση των συναδέλφων μας του πρ. RBU, με δεδομένες τις διαπιστωμένες ανάγκες στα υποστελεχωμένα καταστήματα και υπηρεσίες, είναι ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Αν το προηγούμενο διάστημα, στην … Agenda κάποιων βρέθηκαν ήδη οι εργαζόμενοι στη φύλαξη και καθαριότητα, στη συνέχεια οι 1.300 εργαζόμενοι στο πρ. RBU και είδαν έστω και προσωρινά το φως προτάσεις περί εθελοντικής μερικής απασχόλησης και αδείας άνευ αποδοχών, ας μην έχει κανείς αυταπάτες ότι δεν μπορεί να βρεθεί στο κάδρο της επόμενης πρόκλησης.

H Agenda 2023 καραδοκεί…

Κανένας εργαζόμενος σε κατάστημα ή υπηρεσία ας μην θεωρήσει ότι βρίσκεται στο απυρόβλητο.

Γι’ αυτό και η αγωνιστική απάντησή μας θα να είναι μαζική και συντριπτική.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ 24 ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ πρ. RBU

 Με  αγωνιστικούς χαιρετισμούς

             Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

    Μπεμπένης Εμμανουήλ                     Γοίλιας Ισίδωρος