Γ. Αδαμίδης: Χαρίζουν το φιλέτο της ΔΕΗ σε «επιχειρηματίες» που δεν θα ρισκάρουν τίποτα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γ. Αδαμίδης: Χαρίζουν το φιλέτο της ΔΕΗ σε «επιχειρηματίες» που δεν θα ρισκάρουν τίποτα

Καθαρή εξυπηρέτηση συμφερόντων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, για μόνο κατ` όνομα «επενδυτές» που χωρίς κανένα ρίσκο και με εξασφαλισμένο τεράστιο τζίρο και κέρδος θα πάρουν το φιλέτο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού συνιστά η μεθόδευση ιδιωτικοποίησης τόσο της ΔΕΗ όσο και ειδικότερα του ΔΕΔΔΗΕ, που κανείς ιδιώτες δεν μπορεί να ανταγωνιστεί, γι` αυτό απεργούμε και συγκεντρωνόμαστε σήμερα στο Σύνταγμα, είπε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

Ο κ. Αδαμίδης μίλησε για την πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που έχει ξεκινήσει από τα μεσάνυχτα και συνεχίζεται σήμερα, με συλλαλητήριο το απόγευμα στη Βουλή, ημέρα που συζητείται και τελικά ψηφίζεται το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όπως τόνισε, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ζητούν να αποσυρθεί, καθώς «διαλύει εργασιακές σχέσεις, καταλύει το ΑΣΕΠ, δημιουργεί εργαζόμενων δύο και τριών ταχυτήτων. Στην ουσία, είναι προάγγελος για να ιδιωτικοποιηθεί η εταιρεία πλήρως -και η ΔΕΗ και ο ΔΕΔΔΗΕ».

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι στον ΔΕΔΔΗΕ «είναι το μεγάλο, καλό χαρτοφυλάκιο … δεν έχει κανένα επιχειρηματικό ρίσκο για ζημίες, έχει μόνο κέρδη … είναι πολύ ωραίο φιλέτο … αυτό που έχει κάνει η ΔΕΗ όλα αυτά τα χρόνια, η μεγαλύτερη ιδιωτική επιχείρηση δεν μπορεί να το κάνει, να εγκαταστήσει παράλληλο δίκτυο, να ανταγωνιστεί. Η επιλογή να χαρίσουν -γιατί περί αυτού πρόκειται- το δίκτυο διανομής στους εντός εισαγωγικών “επιχειρηματίες” είναι καθαρά κίνηση που εξυπηρετεί συμφέροντα και μόνο», όπως τόνισε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις εντός ΔΕΗ, ακόμη και αυτή που πρόσκειται στη ΝΔ, υποστηρίζουν την κινητοποίηση, όπως ανέφερε ο ίδιος.

Πάντως, ο ίδιος ξεκαθάρισε (καθώς δεν προβλέπεται οι βουλευτές της ΝΔ να… ευαισθητοποιηθούν) ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν προκειμένου να ανακοπούν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης.