Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης: Κανένα κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης: Κανένα κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων

Το έγκλημα που επιχειρείται κατά του λαού της περιοχής, αλλά και όλου του λαού της χώρας, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο. Θα πρέπει να σημάνει συναγερμό!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, έχοντας μπει για τα καλά «στα γεμάτα», κάνει ακόμα ένα βήμα στην πορεία απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, πατώντας πάνω στα στέρεα θεμέλια που έστησε η προηγούμενη, αλλά καί όλες οι κυβερνή-σεις των τελευταίων χρόνων. Στο όνομα του «εκσυγχρονισμού» και της «διάσω-σης» της ΔΕΗ, υλοποιούνται μέχρι κεραίας οι κατευθύνσεις της ΕΕ, που εκφρά-ζονται με το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, την πλήρη απολιγνιτοποίηση της χώρας, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, καθώς και με το νέο μπούκωμα με προνόμια και διευκολύνσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριο-ποιούνται στην ενέργεια και τις ΑΠΕ.

Συνάδελφε/ισσα εμποροϋπάλληλε, υπάλληλε στα Σ/Μ, άνεργε,

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των ιδιωτικών υπαλλήλων γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει απληρωσιά, ευέλικτο ωράριο, μισθοί πείνας. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως είναι να ζεις με απλήρωτους λογαριασμούς, με το φόβο να μη σου κόψουν το ρεύμα, με την τρομοκρατία του αφεντικού και τη θηλιά της απόλυσης. Οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις και οι συνθήκες εργασίας που βιώνουμε καθημερινά δεν διαφέρουν από αυτό που ζουν χιλιάδες εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ή γύρω από αυτή, οι οχταμηνίτες, οι εργολαβικοί, όλοι αυτοί που γίνονται μπαλάκι ανάμεσα σε μι-σοδουλειά και ανεργία.

Η αιτία της κατάστασης που ζούμε είναι κοινή! Ο ένοχος έχει όνομα και λέγεται κέρδος! Η καπιταλιστική ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι ούτε δίκαιη, ούτε για όλους. Χτίζεται πάνω στα συντρίμμια μας, στους τσακισμένους μισθούς και δικαιώματά μας.

Έχουμε δει τα τιμολόγια του ρεύματος να αυξάνονται πάνω από 150% τα τελευταία χρόνια, την ΔΕΗ ΑΕ να εξαπολύει πογκρόμ διακοπής ηλεκτροδότησης σε φτωχές λαϊκές οικογένειες που δεν είχαν να πληρώσουν, έχουμε δει χιλιάδες θέ-σεις εργασίας να χάνονται, σε μια περιοχή που ήδη έχει από τα μεγαλύτερα πο-σοστά ανεργίας, αλλά και εκατοντάδες συναδέλφους να χάνουν ακόμα και τη ζωή τους στα εργατικά ατυχήματα. Οι συνέπειες που περιμένουν τα λαϊκά στρώματα από αυτές τις εξελίξεις θα είναι ακόμη πιο τραγικές, αλλά και επικίνδυνες, αν σκεφτεί κανείς ότι η χώρα (ενώ μπορεί!) δεν θα έχει ενεργειακή αυτάρκεια, α-φού το φυσικό αέριο, που προβλέπεται να αντικαταστήσει το λιγνίτη, θα είναι ει-σαγόμενο, μπλέκοντας έτσι την περιοχή και τη χώρα στο επικίνδυνο παιχνίδι των παγκόσμιων ανταγωνισμών.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης καλεί τους εργαζόμενους, αλλά και το σύνολο του λαού της Κοζάνης, σε δυναμική κινητοποίηση και αντεπίθεση για να σταματήσουμε τα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης – ΕΕ – μονοπωλιακών ομίλων. Για να διεκδικήσουμε αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη σήμερα, φτηνό ρεύμα για τη λαϊκή οικογένεια, δουλειά με δικαιώματα και μισθούς αξιοπρέπειας, και όχι να ζούμε σαν σκλάβοι τον 21ο αιώνα, ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος, Ενέργεια – κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα στα χέρια των λίγων.

Όλοι και όλες στην προσυγκέντρωση την Δευτέρα 25 Νοέμβρη στις 16:30 στο Παλιό Πάρκο Πτολεμαΐδας και συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ

ΠΗΓΗ: prlogos.gr