Στο στόχαστρο οι μισθοί στον τουρισμό

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στο στόχαστρο οι μισθοί στον τουρισμό

Σχεδόν 300.000 εργαζόμενοι στον τουρισμό θα έχουν σημαντικό πρόβλημα στις αμοιβές τους αν εφαρμοστούν οι «εξαιρέσεις» των κλαδικών συμβάσεων όπως προβλέπεται από το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, τόνισε μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5 ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης.

Ο Α. Νεφελούδης αναφέρθηκε γενικότερα στις δυσμενείς επιπτώσεις των διατάξεων του αναπτυξιακού νομοσχεδίου εις βάρος των εργαζόμενων ειδικότερα του τουρισμού και του επισιτισμού αλλά και γενικότερα, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι το λεγόμενο αναπτυξιακό έχει να κάνει με ρουσφέτια και γραμμάτια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και όχι με επενδύσεις.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε, «οι επιχειρήσεις μπορούν να επικαλεστούν έναν αρνητικό ισολογισμό με κάποιες μικρές ζημιές ώστε να μην εφαρμόζουν την κλαδική σύμβαση ή οποιαδήποτε άλλη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με την αιτιολογία του προβλήματος βιωσιμότητας και με τις ‘πλάτες’ του υπουργείου Εργασίας» προσθέτοντας «έχουν περάσει στον δήθεν αναπτυξιακό μια σειρά από ρυθμίσεις ιδιαίτερα προβληματικές, που αφορούν π.χ. ακόμα και τους επιχειρηματίες των καζίνο που οφείλουν. Έχουν καταργήσει την ανάκληση της άδειάς τους σε περίπτωση οφειλών, κάτι που είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ». Επίσης, ο Αν. Νεφελούδης σημείωσε ότι το σοβαρό πρόβλημα είναι ότι «αυτοί οι νόμοι πλέον είναι για την εξόφληση γραμματειών από την κυβέρνηση της Ν.Δ. Είναι δηλαδή ρουσφέτια».