ΣΥΔΑΠΤΤ: Στήριξη στον ΣΥΤΑ για τις απολύσεις στην Τράπεζα Αττικής

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΔΑΠΤΤ: Στήριξη στον ΣΥΤΑ για τις απολύσεις στην Τράπεζα Αττικής

Συναδέλφισσες, -οι,

Παρακολουθούμε με ανησυχία τα θλιβερά τεκταινόμενα στην Τράπεζα Αττικής. Συγκεκριμένα η διοίκηση της Τράπεζας αποφάσισε, δίχως καμία προειδοποίηση την καταγγελία της σύμβασης τριών εργαζομένων σε αυτήν. Από το καλοκαίρι είχαμε προειδοποιήσει πως η κατάργηση της διάταξης για την αιτιολογημένη απόλυση γκρεμίζει ακόμα και τα ελάχιστα καταφύγια προστασίας των εργαζομένων απέναντι σε αυθαίρετες πρακτικές. Αυτή τη φορά φαίνεται πως η εργοδοσία αισθάνεται τόση αυτοπεποίθηση, ώστε τα κρούσματα να περνούν ακόμη και στο τακτικό προσωπικό.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ του Σ.Υ.Τ.Α, όπου μας ενημέρωσαν θεσμικά και υπεύθυνα για την κατάσταση που έχουμε μπροστά μας. Γνωρίζουμε πως αυτές οι απολύσεις δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά και πως η κατάσταση που διαμορφώνεται τόσο για την Τράπεζα Αττικής όσο και για όλες τις Τράπεζες είναι ζοφερή.

Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση είναι οι εργαζόμενοι συλλογικά και οργανωμένα να κατανοήσουν πως δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από τον αγώνα και την ακύρωση στην πράξη όλων των σχεδίων της εργοδοσίας. Η σκέψη πως θα είναι κάποιος άλλος και όχι εμείς, είναι αυτή που τροφοδοτεί τις καταχρηστικές συμπεριφορές. Όλοι οι εργαζόμενοι –ενοικιαζόμενοι ή μη- πρέπει να κατανοήσουμε πως η αδράνεια και η μοιρολατρία έχουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα.

Εμείς από τη μεριά μας, συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα του τακτικού προσωπικού και του Συλλόγου του στην Τράπεζα Αττικής, μένουμε αλληλέγγυοι στα δίκαια αιτήματά τους και στεκόμαστε σε επιφυλακή για την συνέχεια.

Το Δ.Σ.