Απορρίφθηκε η έφεση της εργοδοσίας του «Market In»: Οι εργαζόμενοι δικαιούνται να γυρίσουν στη δουλειά τους

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απορρίφθηκε η έφεση της εργοδοσίας του «Market In»: Οι εργαζόμενοι δικαιούνται να γυρίσουν στη δουλειά τους

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της πρώην «Καρυπίδης» και νυν «Market In» στα Γιάννενα, απαιτώντας να γυρίσουν για δουλειά όσοι το επιθυμούν

Οι εργαζόμενοι έχουν πια στα χέρια τους και την προσωρινή απόφαση του δικαστηρίου που τους δικαιώνει, καθώς σήμερα, Δευτέρα 8 Γενάρη 2018, απορρίφθηκε η έφεση της εργοδοσίας για να παρθεί πίσω η απόφαση που λέει ότι οι εργαζόμενοι δικαιούνται να γυρίσουν στη δουλειά τους.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν να εφαρμοστεί τώρα η απόφαση με ευθύνη του κράτους, της αποκεντρωμένης διοίκησης. Όπως, επίσης, καλούν την Επιθεώρηση Εργασίας να παίξει το ρόλο για τον οποίο είναι αρμόδια.

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων δηλώνει ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να γυρίσουν πίσω οι εργαζόμενοι και καλεί στην απεργία την Παρασκευή 12 Γενάρη, στις 10:00 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα, η εταιρεία αρνείται να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση για την επαναπρόσληψη των εργαζομένων της πρώην «Καρυπίδης». Με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου, θα έπρεπε να τους δεχθεί στην εργασία τους την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη. Η εργοδοσία δεν εφαρμόζει την απόφαση, χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις, ενώ εταιρεία ζήτησε από το δικαστήριο να ανακληθεί η προσωρινή διαταγή, υποστηρίζοντας ότι λόγω «μειωμένων κερδών» δεν μπορεί να αντέξει την επαναπρόσληψή τους.

Την Τετάρτη 27/12, έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας υπήρχε μαζική παρουσία εργαζομένων διαφόρων κλάδων απαιτώντας την επαναπρόσληψη των εργαζομένων από τα «Market In».  Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν το δίκαιο αγώνα τους διεκδικώντας να συνεχίσουν την εργασία τους, χωρίς να απολυθεί κανένας από τους νεοπροσληφθέντες.

Να σημειωθεί ότι κατά την απεργία της 14ης Δεκεμβρίου, εργαζόμενοι της πρώην «Καρυπίδης» και μέλη συνδικάτων που περιφρουρούσαν την απεργία κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν οργανωμένη επίθεση από μπράβους της νύχτας και φασιστοειδή που στρατολόγησε η εργοδοσία του «Market In».

Υπενθυμίζεται ότι προ εβδομάδων τα ΜΑΤ είχαν προχωρήσει σε δώδεκα συλλήψεις εργαζομένων που περιφρουρούσαν 24ωρη απεργία που είχε κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, απαιτώντας την επαναπρόσληψη εργαζομένων στην επιχείρηση.

Πηγή:www.902gr.