Σωματείο ΣΕΤΤΕΑ: Έξω η εργολαβική εργασία από τα ΕΛΤΑ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σωματείο ΣΕΤΤΕΑ: Έξω η εργολαβική εργασία από τα ΕΛΤΑ

Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομικών 

και Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής

Γ’ Σεπτεμβρίου 48 β Αθήνα, 10433
settea.blogspot.gr/
https://el-gr.facebook.com/ΣΕΤΤΕΑ
mail: mailtosettea@yahoo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το σχέδιο για την μετάλλαξη και την υποβάθμιση της Ταχυδρόμησης ως επάγγελμα είναι κουτοπόνηρο, άθλιο και δυστυχώς υφαίνεται διαχρονικά. Σχεδιάστηκε πριν το 2000, από τους τότε «γαλαζοπράσινους» τεχνοκράτες όταν αποφασίστηκε η υπηρεσία ΠΟΡΤΑ – ΠΟΡΤΑ να βγει στην «ελεύθερη αγορά» ως ιδιωτική εταιρεία με την επωνυμία «Ταχυμεταφορές ΕΛ.ΤΑ.». Έτσι βάπτισαν «εκσυγχρονισμό» του επαγγέλματος τις δύο νέες κατευθύνσεις του: την ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ απ’ την μια, την ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ απ’ την άλλη.

Την ίδια περίοδο οι σημιτικοί τεχνοκράτες ολοκλήρωναν και τον «αναπτυξιακό διαχωρισμό» για το επάγγελμα της Τηλεφωνίας αντίστοιχα σε δύο νέες κατευθύνσεις: την ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ απ’ την μια, την ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ απ’ την άλλη.

Ο βρώμικος ρόλος που χρόνια τώρα έχει ανατεθεί στην (πλέον) «ΕΛ.ΤΑ. COURIER», είναι να στρώνει τον δρόμο της καταπάτησης στα εργασιακά του επαγγέλματος και για τον ιδιωτικό τομέα. Η απαξίωση με την αλλαγή των brand-names της επιχείρησης δεν είναι τυχαία. Ο ρόλος του λαγού κούρσας στον ανταγωνισμό τιμών, η ανταλλαγή και τροφοδοσία στελεχών με τον υπόλοιπο ιδιωτικό ανταγωνισμό, οι συντονισμένες δράσεις και καταγγελίες του 2012, δεν πέτυχαν αλλά ούτε και έτυχαν.

Βασικό συστατικό της συνταγής εκσυγχρονισμού: η μετάλλαξη των εργασιακών σχέσεων και η πλήρη εξαθλίωση τους! Έτσι με γαλαζοπράσινες πινελιές και διοικητικά μπολιάσματα, από τους συμβασιούχους, ντριπλάρωντας και τον ΑΣΕΠ, περάσαμε στους ενοικιαζόμενους.

Έτσι ΥΠΕΡΧΡΕΩΝΕΤΑΙ το κράτος και μεγαλώνει το χρέος του, έτσι βυθίζεται ο Οργανισμός αλλά και η θυγατρική ΕΛ.ΤΑ. αλλά και έτσι εξαθλιώνονται οι νέοι εργαζόμενοι στο επάγγελμα στοχεύοντας και τους παγωμένους παλιότερους. Με ένα σμπάρο όλο το κοπάδι.

Η σημερινή διοίκηση της «ΕΛ.ΤΑ. COURIER» έχει βαριές ευθύνες. Αντί να λύσει τα προβλήματα επεξεργάζεται μπαλώματα. Αξιοποιεί την κακή διαίρεση του παλιού συνδικαλισμού που κληρονόμησε και ευελπιστεί πως θα χει να παρουσιάσει: κακές συλλογικές συμβάσεις για τους μισούς εργαζόμενους αλλά και Αυστριακούς κανονισμούς εργασίας για όλους. Τελικό σχέδιο; Η αναχώρηση της!

Η εργολαβική απασχόληση είναι μεγάλη εξαθλίωση της εργασίας. Αντί να δρομολογηθεί η κατάργηση της ή έστω η βελτίωση της, πρόσφατα είχαμε την πλήρη απορύθμιση με συμβάσεις ενός μήνα αλλά και την εξαγγελία της συχνής εναλλαγής των εργολάβων! ΧΑΟΣ, ΟΜΗΡΙΑ, ΘΡΑΣΟΣ και πρόσφατα ΑΠΕΙΛΕΣ για την πλήρη ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ.

Όσοι συνάδελφοι ενοικιαζόμενοι ζήτησαν την καταβολή των νόμιμων δικαιωμάτων τους πέραν των 650€, κατόπιν της αύξησης του κατώτατου μισθού τους, ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΑΝ και ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ.

Αυτές οι «ανοχές» στο Δημόσιο τομέα, στόχο έχουν και την κακή επιρροή στα εργασιακά του ιδιωτικού. Αποτελούν άλλοθι για στρεβλώσεις, ελλείψεις και μειώσεις των σ.σ.ε. στις ιδιωτικές εταιρείες.  

Τα χρώματα και κυρίως τα γαλαζοπράσινα, δεν βοήθησαν έως σήμερα να βελτιωθεί η πορεία της ΕΛ.ΤΑ. και της θυγατρικής ΕΛ.ΤΑ. COURIER επιχειρησιακά. Σίγουρα δεν έχουν βοηθήσει ούτε τους εργαζόμενους συναδέλφους στην προσπάθεια να καλυτερεύουν οι όροι εργασίας και αμοιβής τους.

Οι διαιρέσεις και οι αποπροσανατολισμοί εξυπηρετούν  τις Διοικήσεις και τους εργοδότες. Οι εργαζόμενοι κερδίζουν με αγώνες και ενότητα. Έξω οι διαιρέσεις και οι υποδιαιρέσεις από το επάγγελμα.

Όλοι στην στάση εργασίας 08:00 – 13:00 στις 11 Απρίλη του κλαδικού σωματείου Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α.

  • ΕΞΩ η ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ από τα «ΕΛ.ΤΑ.» την «ΕΛ.ΤΑ. COURIER» και τον ΙΔΙΩΤΙΚΟ Τομέα
  • ΕΝΙΑΙΑ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ –ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ με «ξεπάγωμα» της προϋπηρεσίας για την επανασύνδεση των μισθών παλιών και νέων εργαζομένων. 
  • ΒΑΡΕΑ ΕΝΣΗΜΑ στους ΟΔΗΓΟΥΣ ΔΙΚΥΚΛΟΥ – ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ και τους ΔΙΑΛΟΓΕΙΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
  • ΡΗΤΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ για την ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ των ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ και στα ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ της ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗΣ – ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑΣ .

Αγωνιστικά το Δ.Σ. του Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α

 

 

 

Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομικών 

και Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής

Γ’ Σεπτεμβρίου 48 β Αθήνα, 10433
settea.blogspot.gr/
https://el-gr.facebook.com/ΣΕΤΤΕΑ
mail: mailtosettea@yahoo.gr