ΜΕΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ: Ελεήστε τον αόμματο…. – ΑΡΜΑ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΜΕΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ: Ελεήστε τον αόμματο…. – ΑΡΜΑ

Φαίνεται ότι η πολύ παρέα με τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) έχει κάνει το ΜΕΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ να βλέπει την πραγματικότητα στην Υγεία, με τα « μεγεθυντικά γυαλιά της καταστροφολογίας» που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν εξηγείτε αλλιώς η τελευταία ανακοίνωση για τις αποχωρήσεις των γιατρών από τις Δημόσιες Δομές Υγείας. Αφού μιλάει για 200 αποχωρήσεις – υποχρεωτικές λόγω ορίου ηλικίας- στις αρχές του 2019, αναφέρει  χαρακτηριστικά: «ότι το ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία είναι «γηρασμένο» αφού ένα μεγάλο μέρος είναι προσωπικό που εντάχθηκε στα Νοσοκομεία με την έναρξη εφαρμογής του ΕΣΥ. Αντί αυτός ο παράγοντας να ληφθεί υπόψιν  από τις κυβερνήσεις για αρκετά χρόνια δυστυχώς δεν υπήρξαν προκηρύξεις που να καλύπτουν τόσο τα κενά που υπήρχαν όσο και αυτά που πρόκειται να δημιουργηθούν. Αντίθετα επιλέχτηκε, λόγω μνημονιακών δεσμεύσεων, η τακτική της κάλυψης ενός μικρού μέρους των θέσεων με προσωρινό προσωπικό (επικουρικοί γιατροί).Δυστυχώς η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας πιστή στις μνημονιακές δεσμεύσεις για την αυτή την αρνητική εξέλιξη σφυρίζει αδιάφορα και συνεχίζει να «βουλώνει τρύπες» με την πρόσληψη επικουρικών γιατρών. Αντίθετα οι προκηρύξεις για μόνιμες θέσεις γίνονται με ρυθμούς χελώνας και με το σταγονόμετρο. Αντίστοιχη πολιτική ακολουθείται από την κυβέρνηση και για τα κενά που υπάρχουν και στις ειδικότητες του υπόλοιπου προσωπικού στα νοσοκομεία.»

Πλήρης ταύτιση των πολιτικών που άσκησαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με τη πολιτική που ασκεί η σημερινή Κυβέρνηση, για να υποστηριχθεί το αφήγημα του ΜΕΤΑ για τις ίδιες μνημονιακές πολιτικές που ασκούνται στην Υγεία και δεν έχουν αλλάξει. Ότι έκανε το ΠΑΣΟΚ-ΝΔ , το ίδιο κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τηλεπροσλήψεις» δηλώνει η ΠΟΕΔΗΝ για το λοιπό προσωπικό«προκηρύξεις για μόνιμες θέσεις που γίνονται με ρυθμούς χελώνας και με το σταγονόμετρο» ανακαλύπτει το ΜΕΤΑ για τουςγιατρούςΟ κοινός βηματισμός αυτός δεν πρέπει να εκπλήσσει κανένα. Τα «συνεταιράκια» έχουν δώσει και άλλα παρόμοια δείγματα γραφής το προηγούμενο διάστημα.

Επειδή, όπως φαίνεται το ΜΕΤΑ αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα με «μνημονιακέςοπτικές Ψευδαισθήσεις» που το παραπλανούν , οφείλουμε να το βοηθήσουμε να τις αντιμετωπίσει, δείχνοντας του την πραγματικότητα..

Από τις ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ (0) ή ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ προσλήψεις των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-Ν-Δ 2010-2014, έχουμε 2016- 20181658 ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ !!!( Προκηρύξεις νέες και παλιές που εκκρεμούσαν από το 2008, διορισμένοι στα Νοσοκομεία)

Είναι σε προκήρυξη 525 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ για τα ΤΕΠ, 780  ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ για τα Νοσοκομεία, και βγήκαν το Δεκέμβρη 394 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ Α΄ΘΜΙΑ.

ΣΥΝΟΛΟ ΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ:1700 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ!!!

Παράλληλα έχουν προσληφθεί 264 ΓΙΑΤΡΟΙ  στις ΤΟΜΥ ( με 2+2 χρόνια) και είναι σε Διορισμό 261 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ

Τέλος την τριετία 2016-2018 έχουν ενισχύσει τα Νοσοκομεία και την Α΄ΘΜΙΑ 2900 ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ!!!.

Συνολικά, ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ( που δεν τα ξέρει μάλλον το ΜΕΤΑ…) την τριετία 2016-2018, οι Δημόσιες Δομές Υγείας έχουν ενισχυθεί με 5000  ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ!! ( Μόνιμοι και Επικουρικοί) και είναι σε Προκήρυξη 1700 ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ!!.

Τέλος για να «φρεσκάρουμε» τη μνήμη τους να τους θυμίσουμε ότι την ίδια τριετία 2016-2018 έχουν προσληφθεί 4990 ΜΟΝΙΜΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ( με 13 Προκηρύξεις!!) , 3820 με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ έως 2020-2021, 1200 Επικουρικοί με παρατάσεις που θα μονιμοποιηθούν με την 11Κ, ενώ έχουν προσληφθεί ήδη 1000 νέοι Επικουρικοί με 2ετής συμβάσεις, μαζί με 400 Επικουρικούς ( πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) για τις Μονάδες. Ενώ 1575 θέσεις έχουν προκηρυχθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ για το Μεταναστευτικό (διάρκειας 18-24 μήνες) και 1000 θέσεις νέων Επιστημόνων ( ΠΕ-ΤΕ) για την Υγεία υλοποιεί ο ΟΑΕΔ ( 12μήνης διάρκειας).

Είναι προφανές ότι η σταθεροποίηση του Συστήματος ( που το 2014 βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού, ΜΕ ΤΙΣ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ  του 2010-2014 που δημιούργησαν 18.000 κενές θέσεις εργαζομένων  και 4.000 Γιατρών)  δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τις προσλήψεις που έγιναν τη τριετία 2016-2018 από τη σημερινή Κυβέρνηση.  Μόνο που για το ΜΕΤΑ, όπως και την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) δεν μπορούν να τις δουν γιατί ζουν στο δικό τους « αντιμνημονιακό Παράδεισο» και βλέπουν τον κόσμο μέσα από τα «πρασινογάλαζα» γυαλιά του Κούλη και της Φώφης καιτις  «μνημονιακέςΨευδαισθήσεις» του ΜΕΤΑ .

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να αντιμετωπισθούν οι «πληγές» που έχουν αφήσει στην Υγεία οι Μνημονιακές Πολιτικές των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αναδεικνύοντας την πραγματικότητα, και τα προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν, διεκδικώντας:

Αύξηση των Δαπανών για Υγεία –Πρόνοια-ΕΚΑΒ

Μόνιμες Προσλήψεις σε Υγεία –Πρόνοια-ΕΚΑΒ

Νέο Πλαίσιο Οργανισμών, που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των Δομών Υγείας

Αύξηση και Επέκταση του Ανθυγιεινού Επιδόματος

‘Ένταξη στα ΒΑΕ