ΣΕΕΤ: Ψήφισμα στήριξης στόλου αλληλεγγύης

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΕΕΤ: Ψήφισμα στήριξης στόλου αλληλεγγύης

1/5/2026

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας, (ΣΕΕΤ) εκφράζει την στήριξη του στην δεύτερη αποστολή του Global Sumud Flotilla, του στολίσκου που ξεκίνησε  μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια, γιατρούς, μηχανικούς και δασκάλους, για τον  παλαιστινιακό λαό.

H εκεχειρία στην Γάζα είναι ένα ψέμα, καθώς η γενοκτονία συνεχίζεται. Το Ισραήλ απαγορεύει τη δράση ανθρωπιστικών οργανώσεων, εξαφανίζει χωριά, εκτοπίζει οικογένειες, καταστρέφει ελαιώνες και καλλιέργειες και κρατάει φυλακισμένους χιλιάδες Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους σε απάνθρωπες συνθήκες.

Τα ξημερώματα της 30ης Απριλίου ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν στον στολίσκο, σε διεθνή ύδατα, 50 μίλια νότια της Πελοποννήσου. Καταδικάζουμε απερίφραστα την πειρατεία από το ισραηλινό ναυτικό που έγινε εντός των ορίων ευθύνης του Ελληνικού κράτους για έρευνα και διάσωση, και για την οποία η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει άγνοια (!)

Δεν δεχόμαστε να είμαστε  να είμαστε συνένοχοι σε καμία σφαγή. Δεν επιτρέπουμε να διαπράττονται εγκλήματα στο όνομά μας.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας απέναντι στην φρίκη της γενοκτονίας και των παράνομων πολέμων . Επιλέγουμε να είμαστε μέρος της μεγάλης προσπάθειας για τη δικαιοσύνη και την ειρήνη.

Το Δ.Σ.

Τηλ. επικοινωνίας: 210 3342254 (12254), 6976 855566, seet@nbg.gr