31-10-2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΘΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 31-10-2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΘΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018

Η Π.Ο.Θ.Α. συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία

του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της ΑΔΕΔΥ.

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος – Ακροάματος  στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 29/10/2018 αποφάσισε να συμμετέχει στην Γενική  24ωρη Απεργία συντασσόμενη με την προκήρυξη της από το ΕΚΑ και την ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 14 Νοέμβρη, προσυπογράφοντας το πλαίσιο διεκδικήσεων του ΕΚΑ:

 

Καλούμε τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της Αθήνας να αντισταθούν στα νέα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης όπως αυτά αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στο Eurogroup.

 

Διεκδικούμε:

–       Ελεύθερες διαπραγματεύσεις για την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Να ισχύει άμεσα η επεκτασιμότητα και υποχρεωτικότητα όλων των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων.

–       Κατάργηση του νόμου που επιτρέπει στον Υπουργό Εργασίας να καθορίζει τον κατώτατο μισθό. Άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751€ και ελεύθερη διαπραγμάτευση για την ΕΓΣΣΕ, με ταυτόχρονη κατάργηση της ΠΥΣ 6/12.

–       Διάλογο με τα συνδικάτα και όχι αιφνιδιασμούς με τροπολογίες fast-track, χωρίς καμία ενημέρωση των εργαζομένων.

–       Την κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την ενοικιαζόμενη εργασία και την εργολαβοποίηση της εργασίας. Σταθερός ημερήσιος χρόνος δουλειάς, 8ωρο – 5νθήμερο – 40ωρο.

–       Καμία άλλη μείωση του αφορολογήτου που οδηγεί αυτομάτως σε μειώσεις μισθών και συντάξεων.

–       Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο.

–       Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

–       Καμία περικοπή στις συντάξεις.

 

Η Π.Ο.Θ.Α. καλεί όλα τα σωματεία μέλη της, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, να συμμετάσχουν και να δώσουν δυναμικό παρόν, προστατεύοντας το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ

 

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Θ.Α.