Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι

Η εταιρεία που είναι θυγατρική αμερικανικού κολοσσού κλείνει δύο εργοστάσια στη Βόρεια Ελλάδα – Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για την αιτία του λουκέτου

Της Μαρίας Κουζούφη

Λουκέτο πρόκειται να μπει στο τέλος του Μαΐου 2024 στις παραγωγικές μονάδες αμερικανικής πολυεθνικής σε Κιλκίς και Θεσσαλονίκη, οι οποίες απασχολούν γύρω στους 85-90 εργαζόμενους συνολικά.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα δύο εργοστάσια της χαρτοποιίας Sonoco Ελλάς Α.Ε., θυγατρικής του αμερικανικού κολοσσού στον κλάδο της συσκευασίας Sonoco Products Co., που έχει έδρα στη Νότια Καρολίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι την 31η Μαΐου πρόκειται να κλείσει τα δυο εργοστάσιά της τα οποία βρίσκονται στη βιομηχανική περιοχή του Κιλκίς και στην Νεοχωρούδα με βασική αιτιολογία ότι η επιχείρηση είναι πολύ κοστοβόρα ενεργειακά σε συνδυασμό με ύφεση στη ζήτηση του προϊόντος. 

Ο μεγαλύτερος αριθμός εργαζομένων απασχολείται στην μονάδα του Κιλκίς, ενώ στη Θεσσαλονίκη απασχολούνται περίπου 30-35 άτομα.

Σημειώνεται ότι η SONOCO ΕΛΛΑΣ δραστηριοποιείται στην παραγωγή και επεξεργασία χαρτονιού από ανακύκλωση. Συγκεκριμένα, κατασεκυάζει ανακυκλωμένο χαρτόνι , χάρτινα κυλινδρικά εξαρτήματα, χαρτοπυρήνες και χάρτινους κυλίνδρους. Επιπλέον, κατασκευάζει χάρτινα κυλινδρικά κουτιά και χάρτινους κυλίνδρους για νήματα.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η επιχείρηση προέβη σε μια επένδυση ύψους 3 εκατ. ευρώ , με στόχο να παράξει ρεύμα και να αντισταθμίσει έτσι το υψηλό ενεργειακό κόστος, ωστόσο δεν μπόρεσε να προχωρήσει στη δεύτερη φάση, καθώς ο ΔΕΔΔΗΕ δεν την ενέταξε στο δίκτυο λόγω έλλειψης χωρητικότητας.

Στους εργαζόμενους φέρεται να μεταφέρθηκε ότι θα πάρουν ό,τι τους αναλογεί, αποζημιώσεις συν επιπλέον κάποια χρήματα.

Το εργατικό κέντρο Κιλκίς με τον πρόεδρο του οποίου επικοινώνησε το TyposThes, πρόκειται να ζητήσει από την επιχείρηση να εξηγήσει δημόσια του λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για κλείσιμο του εργοστασίου.

Αναδημοσίευση απο: typosthes.gr/