ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

Καταγγέλουμε και καταδικάζουμε σε όλους τους τόνους την ποινικοποίηση των απεργιακών αγώνων των εργαζομένων στην COSCO και του Σωματείου τους(ΕΝΕΔΕΠ,) που μπήκαν στο στόχαστρο κυβέρνησης- εργοδοσίας και Δικαιοσύνης με αφορμή (και) τον μεγαλειώδη απεργιακό αγώνα τους στα τέλη Οκτώβρη του 2021,  εξαιτίας του τραγικού θανάτου εν ώρα εργασίας του συναδέλφου τους Δημήτρη Δαγκλή!

Ενώ ακόμα δεν έχει γίνει το δικαστήριο για το τραγικό- θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα του συναδέλφου τους, ενώ έχουν περάσει έξι ολόκληρα χρόνια που με διάφορα προσχήματα και νομικά τερτίπια δεν τους αποδίδουν τα ΒΑΕ που νόμιμα δικαιούνται, σέρνουν στα δικαστήρια το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ και τους αγώνες των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO, στοχοποιώντας προσωπικά τον πρόεδρο του Σωματείου και πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Η 7ήμερη απεργία στην COSCO στα τέλη Οκτώβρη του 2021 για λήψη των απαιτούμενων μέτρων ασφάλειας- για ΣΣΕ που να καλύπτει συνολικά το εργαζόμενο προσωπικό- για εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας που εντάσσει τους λιμενεργάτες της COSCO στα ΒΑΕ, είχε καθολική επιτυχία και αγκαλιάστηκε από ένα τεράστιο κύμα υποστήριξης και αλληλεγγύης που ξεπέρασε τα όρια της Πειραϊκής κοινωνίας και της χώρας και απέκτησε διεθνή διάσταση!

Οι κοινωνικοί και εργατικοί αγώνες που γίνονται για την προάσπιση της ασφάλειας και της ζωής των εργαζομένων καθώς και για την προάσπιση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων δεν κάμπτονται από ποινικές διώξεις ενάντια στους απεργούς και στα Σωματεία τους.

Εκτός από την κάλυψη του Συντάγματος, διαθέτουν και την μέγιστη κοινωνική υποστήριξη, γι’ αυτό ούτε εκφοβίζονται- ούτε σταματάνε με ποινικές διώξεις!

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, στην κοινωνία του Πειραιά και σε όλα τα Σωματεία-Συνδικάτα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο Σωματείο εργαζομένων της COSCO/ ΕΝΕΔΕΠ και στον πρόεδρό του.

Να δώσουμε δυναμικό παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που καλεί το ΔΣ του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024, στις 09:00 το πρωί, στα Δικαστήρια του Πειραιά (Σκουζέ 3-5).

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ