ΣΥΔΑΠΤΤ: 24ωρη απεργία ΕΚΑ στις 28 Φεβρουαρίου

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΔΑΠΤΤ: 24ωρη απεργία ΕΚΑ στις 28 Φεβρουαρίου

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου

24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας

Συνάδελφοι/ισσες,

Ο Σύλλογός μας συμμετέχει στην 24ωρη παναττική απεργία που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου με αίτημα την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την πάταξη της αισχροκέρδειας και την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Αν και εργαζόμαστε στον τραπεζικό τομέα, σε εργασίες που απαιτούν εξειδίκευση, αμειβόμαστε με τον κατώτατο μισθό. Αν και στον τραπεζικό κλάδο υπάρχει Κλαδική Συλλογική Σύμβαση σε ισχύ, εμείς είμαστε αποκλεισμένοι από αυτήν. Η πλειοψηφία δε των συναδέλφων  απασχολούνται με μερική απασχόληση 7 ωρών ή και λιγότερων, επομένως οι τελικές αποδοχές είναι μικρότερες από τα 780 ευρώ μικτά.

Το κύμα ακρίβειας και οι ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά μας φέρνουν στο κατώφλι της φτώχειας και δεν είναι λίγοι οι συνάδελφοι/ισσες που αναγκάζονται να κάνουν δύο και τρεις δουλειές για να τα βγάλουν πέρα.

Και όμως η ελληνική οικονομία κινείται ανοδικά!. Η κερδοφορία του τραπεζικού κλάδου έφτασε τα 3,6 δις ευρώ και η Εθνική Τράπεζα κατέγραψε καθαρά κέρδη 791 εκατ. ευρώ στο 9μηνο 2023 !! Πώς γίνεται και εμείς φοβόμαστε να αντικρύσουμε τον λογαριασμό του super market;

Όταν οι τιμές από το (ελληνικό) χωράφι στο (ελληνικό) ράφι αυξάνονται έως και 300%, δεν θα καθίσουμε να ακούμε δικαιολογίες για εισαγόμενο πληθωρισμό. Έστω και τώρα θα πρέπει να οργανώσουμε την αντίστασή μας

Οι τεράστιες ανισότητες, που κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους, θρέφουν το τέρας του πληθωρισμού. Μόνο αν αποφασίσουμε να δράσουμε συλλογικά και αποφασιστικά, θα σταματήσει η κοροϊδία ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Στις 28 Φεβρουαρίου απεργούμε και ζητάμε:

  • ένταξη στις Συλλογικές Συμβάσεις του τραπεζικού κλάδου στον οποίο εργαζόμαστε.
  • ένταξη στις επιχειρησιακές συμβάσεις και τους κανονισμούς εργασίας των τραπεζών στις οποίες εργαζόμαστε.
  • κατάργηση της εικονικής εργολαβίας που επιτρέπει σε εταιρείες να κάνουν τους μεσάζοντες εργασίας.
  • αντιμετώπιση της ακρίβειας, με μέτρα που θα ενισχύσουν άμεσα την αγοραστική μας δύναμη
  • απασχόληση με πλήρες ωράριο

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου ΔΕΝ δουλεύουμε με τηλεργασία, απεργούμε και συμμετέχουμε στην συγκέντρωση των συνδικάτων στις 11 π.μ. στα Προπύλαια.

Το Δ.Σ.