Σωματείο Ιδ. υπαλλήλων & εμποροϋπαλλήλων Καστοριάς: 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σωματείο Ιδ. υπαλλήλων & εμποροϋπαλλήλων Καστοριάς: 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Κ΄ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου     1973– 2023   Η παρακαταθήκη του αντιδικτατορικού αγώνα και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα των συνταγματαρχών και η αγωνιστική στάση των χιλιάδων εργαζομένων, φοιτητών,  αγωνιστών  στις εξορίες, στα κολαστήρια των φυλακών και στα βασανιστήρια της ΕΑΤ-ΕΣΑ, φωτίζουν και αποτελούν έμπνευση και φάρο και για τους δικούς μας αγώνες!    

Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη μεγάλη εξέγερση του Πολυτεχνείου. Κι όμως τα  συνθήματα του Νοέμβρη που γράφτηκαν στις πύλες του Πολυτεχνείου και το αίτημα για «ψωμί – παιδεία – ελευθερία» παραμένουν επίκαιρα, κάθε χρόνο και με περισσότερη ένταση μέσα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο λαός και η νεολαία!  

Ο αγώνας για την επιβίωση είναι καθημερινός. Και οι συνθήκες δυσκολεύουν.  Οι εργαζόμενοι βιώνουμε ήδη με τον πιο οξυμένο τρόπο τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας που σαρώνουν τα λαϊκά εισοδήματα, καθώς το κόστος ζωής διαρκώς αυξάνεται, ενώ οι μισθοί παραμένουν απελπιστικά χαμηλοί.  

Η νεοφιλελεύθερη επίθεση της Κυβέρνησης στα βασικά κοινωνικά αγαθά της Υγείας, της Παιδείας,  της περίθαλψης έχει οδηγήσει στο δραστικό περιορισμό του δημόσιου χαρακτήρα και των υπηρεσιών εις βάρος του λαού  Όλοι και όλες οι εργαζομενοι και οι εργαζόμενες, η νέα γενιά  ,  δίνουμε μαζί τον αγώνα επιβίωσης για να ζήσουμε τις οικογένειές μας, τον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον ατομικό και συλλογικό τιμούμε τους ήρωες του Πολυτεχνείου και συνεχίζουμε τους αγώνες μας .
                                          ΓΙΑ ΤΗ   ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  
ΚΟΥΤΙΝΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ                                              ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ