Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ: Η υγεία και οι ζωές μας δεν μπαίνουν σε κανένα ζύγι

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ: Η υγεία και οι ζωές μας δεν μπαίνουν σε κανένα ζύγι

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πειραιάς, 30.5.23

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μονίμων & Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το εργατικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε έναν συνάδελφο και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων δύο στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Οι καταγγελίες των σωματείων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη-ΝΖ είναι πολλές όλο το προηγούμενο διάστημα, οι κινητοποιήσεις διαρκείς για αύξηση των μέτρων Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία. Οι αρμόδιοι όμως έχουν κλειστά τα αυτιά και τα μάτια και «πέφτουν από τα σύννεφα» αφού όμως έχει συμβεί το μοιραίο.

Τα στοιχεία για τον πολύ υψηλό αριθμό των εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων στη χώρα τα τελευταία χρόνια είναι αδιάσειστα! Η απουσία έλεγχων, η αδιαφορία των αρμοδίων, η έλλειψη πολιτικών που θα προστατεύουν τους εργαζόμενους είναι ολοφάνερα σημάδια ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η ευελιξία και η επισφάλεια στην εργασία είναι αιτίες που αυξάνουν τους κινδύνους και προκαλούν σοβαρούς τραυματισμούς και θανάτους συναδέλφων. 

Απαιτούμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να διερευνήσουν τα αίτια του δυστυχήματος, να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας στη ΝΖ και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων.

Η υγεία και οι ζωές μας δεν μπαίνουν σε κανένα ζύγι, είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ