EMEIΣ – ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ:  ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ CTS

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο EMEIΣ – ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ:  ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ CTS

Η αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων σε χώρους που πριν μερικά χρόνια θεωρούνταν ασφαλείς είναι γεγονός. Η Διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ αφού εργολαβοποίησε μεγάλο τμήμα των εργασιών της, συνέχισε με τις αποσχίσεις κλάδων, και προχωρά πλέον σε απολύσεις.

Η απορρύθμιση γίνεται αργά αλλά σταθερά. Με την υπογραφή της τελευταίας ΣΣΕ (Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας) του 2021, καταργήθηκαν τα Πειθαρχικά Συμβούλια, επομένως και η όποια υποχρέωση της Διοίκησης να δικαιολογεί τις ενέργειές της καθώς και η ευχέρεια του εργαζόμενου να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Εξάλλου η κυβέρνηση της ΝΔ, με νόμο του 2019 κατήργησε την υποχρέωση αναγραφής του «βάσιμου λόγου απόλυσης». Για την Διοίκηση ο δρόμος είναι ανοιχτός για αυθαίρετες καταγγελίες συμβάσεων.

Η τελευταία απόλυση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά «αθόρυβων» απολύσεων που έγιναν το τελευταίο διάστημα. Αυθαίρετα, αδικαιολόγητα και απροειδοποίητα καταγγέλλονται συμβάσεις εργασίας συναδέλφων με προϋπηρεσία ετών.

Θα μας βρουν απέναντί τους όσοι σχεδιάζουν αύξηση κερδών του ήδη κερδοφόρου ΟΤΕ και προγραμματίζουν νέα ακόμα πιο εξωφρενικά bonus για τους εαυτούς τους, στις πλάτες των εργαζόμενων.

20.02.2023