ΕΜΕΙΣ – ΑΡΚΙ / ΓΣΕΕ: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΕΑΒ που υφίστανται συνδικαλιστικές διώξεις

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ – ΑΡΚΙ / ΓΣΕΕ: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΕΑΒ που υφίστανται συνδικαλιστικές διώξεις

15.02.2023

Την Πέμπτη 16/2/2023 δικάζονται στη Θήβα 5 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΑΒ, μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος. Το ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ ανταποκρινόμενο στο δημόσιο αίτημα του ΣΕΕΑΒ εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στους 5 συναδέλφους απέναντι στη Διοίκηση που έχει καταθέσει εναντίον τους αγωγή ζητώντας 532.336€ γιατί άσκησαν, όπως είχαν κάθε δικαίωμα, νόμιμη συνδικαλιστική δράση.

Διώκονται γιατί είχαν το σθένος να παραμείνουν όρθιοι και να διεκδικήσουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων στην επιχείρηση. Επειδή τόλμησαν να μάχονται αταλάντευτα και ανυποχώρητα για δουλειά με αξιοπρέπεια και δικαιώματα.

Επειδή είχαν το σθένος να κάνουν το καθήκον τους ως συνδικαλιστές και να καταγγείλουν μια σειρά από σκάνδαλα κακοδιοίκησης, αδιαφάνειας και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος που λαμβάνουν χώρα στην ΕΑΒ με  πλήρη και αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης των εγκάθετων που τοποθέτησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι, άλλωστε, τέτοια η εμπάθεια της διοίκησης που δεν διστάζει να κατασκευάσει ανυπόστατες και έωλες κατηγορίες βγαλμένες από το πιο δυσώδες χρονοντούλαπο της μετεμφυλιακής δεξιάς κατηγορώντας τους συναδέλφους μας συνδικαλιστές ότι διέπραξαν το βαρύτατο κακούργημα (!) «να καλέσουν τους εργαζόμενους με ντουντούκα σε ενημερωτικές συγκεντρώσεις κάνοντας κατάληψη στους διαδρόμους, προκαλώντας έντονη αναστάτωση και αναταραχή με αποτέλεσμα να χάνονται έτσι χιλιάδες εργατοώρες».

Αυτές οι φασιστικές πρακτικές έχουν στόχο να φιμώσουν το εργατικό κίνημα, πρέπει να μας βρουν όλους ενωμένους απέναντι και να λάβουν την απάντηση που τους αρμόζει.

 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

 Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ