Μεγάλη αντιπολεμική συναυλία, Κυριακή 8 Μαΐου, Πλατεία Αριστοτέλους

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μεγάλη αντιπολεμική συναυλία, Κυριακή 8 Μαΐου, Πλατεία Αριστοτέλους

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τονΠανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο θα διεξαχθεί η μεγάλη αντιπολεμική συναυλία την Κυριακή 8 Μαΐου στις 5μμ στην πλατεία Αριστοτέλους.

Θα συμμετέχουν καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Ρίτα Αντωνοπούλου,  ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Ζαφείρης Μελάς αλλά και συγκροτήματα όπως οι Magic de spell, τα Υπόγεια Ρεύματα, και οι Cosa Mostra.

Μάλιστα στην εκδήλωση θα προβληθεί στην πλατεία Αριστοτέλους βιντεοσκοπημένος χαιρετισμός από τους Brian Eno και Roger Waters οι οποίο στήριξαν την δράση, και ανακηρύχθηκαν σήμερα επίτιμα μέλη του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Ζερβουδάκης σε χθεσινή συνέντευξη τύπου του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος τόνισε πως «η εκδήλωση έχει ως σημείο αναφοράς τις αντιπολεμικές συναυλίες που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία και υπογράμμισε εκ νέου τις βασικές πλευρές του κοινά συμφωνημένου πλαισίου. Επισήμανε ότι είναι ίσως η πρώτη φορά που τόσοι πολλοί συνδικαλιστικοί φορείς, συλλογικότητες, το Κοινωνικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης, πολιτικά κόμματα, κάτω από την σκέπη του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος, ενώνονται με ένα κοινό σύνθημα: «Όχι στον Πόλεμο»».

Στη συνέχεια «Μίλησε ενάντια στη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ενάντια σε κάθε εισβολή, σε κάθε επεκτατική και φασιστική πολιτική. Υπογράμμισε επίσης τη σημασία της Αλληλεγγύης σε όλους τους πρόσφυγες.

Στιγμάτισε επίσης τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό Ρωσίας, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ & ΕΕ, και προέβαλε το αίτημα να μην υπάρξει καμία στρατιωτική εμπλοκή ή άλλου είδους συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο, πέρα από την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας».

Τα αιτήματα της συναυλίας είναι:

1) Καταδικάζουμε τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό Ρωσίας, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ & ΕΕ, κυρίως όμως τα φονικά αποτελέσματά του σε βάρος του λαού της Ουκρανίας. 
2) Καμία στρατιωτική εμπλοκή ή άλλου είδους συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο, πέρα από την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας. 
3) Αλληλεγγύη σε όλους και όλες τους/τις πρόσφυγες και πλήρη αναγνώριση των δικαιωμάτων τους. 
4) Κατάργηση των πυρηνικών όπλων.