Εργατικό Κέντρο Κορίνθου: Δεν συμβιβαζόμαστε με αυτήν την κατάσταση των 60 έως 80 νεκρών την ημέρα …

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου: Δεν συμβιβαζόμαστε με αυτήν την κατάσταση των 60 έως 80 νεκρών την ημέρα …

Κόρινθος  10/1/2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟΥ  ΤΥΠΟΥ

ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, μαζί με όλους τους  εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους γονείς, βρίσκονται σε κατάσταση τεράστιας ανησυχίας.

Η κυβέρνηση αποφάσισε το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων για σήμερα 10 Ιανουαρίου εν μέσω πανδημικού κύματος. Είναι ανεξήγητο για εμάς πως στην προηγούμενη φάση της πανδημίας ήταν κλειστά, για προστασία  των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού, με 5 χιλιάδες κρούσματα ημερησίως και ανοίγουν σήμερα με 50 χιλιάδες. Είναι ανεξήγητη η στάση της κυβέρνησης να διατηρεί τον κανόνα του 50% συν ένα κρούσμα για να κλείσει ένα τμήμα, ενώ όλοι οι επιστημονικοί κύκλοι αναφέρουν ότι το νέο στέλεχος έχει εκθετική διασπορά .

Για εμάς είναι έωλο το επιχείρημα, ότι σε όλη την Ευρώπη ανοίγουν τα σχολεία, αφού εκεί υπάρχουν διαφορετικά πρωτόκολλα και κλείνουν τα τμήματα με την παρουσία ενός έως τριών κρουσμάτων, επίσης  εκεί τα τμήματα δεν είναι εικοσιπενταμελή ή μεγαλύτερα και επίσης έχουν φροντίσει να μην υπάρχει συνωστισμός κατά την προσέλευση – μεταφορά των μαθητών στις σχολικές μονάδες. Συγχρόνως η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη για τους εργαζόμενους γονείς  αφού καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για άδεια ειδικού σκοπού όταν, έστω και με αυτόν τον κανόνα, κάποια τμήματα κλείσουν. Άλλωστε ακόμα και οι ίδιοι αν βρεθούν θετικοί στο Κορονοϊό, θα πρέπει να πληρώσουν για να αποκτήσουν και την υποχρεωτική γνωμάτευση γιατρού ώστε να δικαιούνται αναρρωτική άδεια. Πληρώνουν επίσης  και για το μοριακό τεστ όταν σε άλλες χώρες της Ευρώπης είναι δωρεάν.

Συνάδελφοι δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με αυτήν την κατάσταση των 60 έως 80 νεκρών την ημέρα. Απαιτούμε τώρα από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα προστασίας των μαθητών -τριών και των γονιών τους. Να αφήσει τις παραπλανητικές δηλώσεις για τέλος της πανδημίας που εξαγγέλλει κάθε τόσο και να στηρίξει έστω και τώρα  το σύστημα υγείας.  

                                    Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ