Το ΕΚΑ καταδικάζει τις επικίνδυνες τακτικές της Τρ. Πειραιώς να εξωθεί ακόμη και συναδέλφους ΑΜΕΑ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το ΕΚΑ καταδικάζει τις επικίνδυνες τακτικές της Τρ. Πειραιώς να εξωθεί ακόμη και συναδέλφους ΑΜΕΑ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταδικάζει τις επικίνδυνες τακτικές της Τράπεζας Πειραιώς να εξωθεί ακόμη και συναδέλφους ΑΜΕΑ στην “εθελούσια” έξοδο. Το σχέδιο συρρίκνωσης των καταστημάτων και εργαζομένων των τραπεζών με συγκροτημένα δικαιώματα, εντάσσεται στην συνολική επιλογή των τραπεζών να υλοποιήσουν μια σειρά από αντεργατικά μέτρα, ως προϋπόθεση εκταμίευσης των δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η πρωτοφανής επίθεση της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ που καταγγέλλει σωματείο μέλος μας (ΣΕΥΤΠΕ) ακόμη και σε άτομα με αναπηρία να υπογράψουν «εθελούσια» απόλυση δεν θα περάσει. Οι απολύσεις και το κλείσιμο καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς όπως και των υπολοίπων τραπεζών έχουν φέρει σε απόγνωση χιλιάδες μικροεπαγγελματίες, συνταξιούχους που αναγκάζονται να ταξιδέψουν χιλιόμετρα μακριά από τους δήμους τους και τις περιοχές τους προκειμένου να βρουν καταστήματα τραπεζών για να εξυπηρετηθούν.

Δεν φτάνει που ο ελληνικός λαός έχει χρηματοδοτήσει πολλές φορές τις ανακεφαλαιοποίησεις των τραπεζών και συγκεκριμένα της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ενώ αυτή κατέληξε σε χέρια ιδιωτικών funds! Δεν φτάνει που με απαίτησή τους ψηφίστηκε στη Βουλή ο νέος πτωχευτικός κώδικας που έβαλε στο στόχαστρο τη λαϊκή περιουσία και κατοικία.

Να σεβαστούν τουλάχιστον την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να σταματήσουν κάθε είδους άμεσων ή έμμεσων απειλών. Οι συνάδελφοι μας ΑΜΕΑ, ιδιαίτερα, απαιτούν σεβασμό, δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να διαχωρίζει εργαζόμενους, να τρομοκρατεί και να εξωθεί συναδέλφους στην ανεργία.