Συνέντευξη Νίκου Φωτόπουλου στο Κόκκινο: Συνεχίζουμε …

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συνέντευξη Νίκου Φωτόπουλου στο Κόκκινο: Συνεχίζουμε …

Συνέντευξη Νίκου Φωτόπουλου, μέλους  της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ στο Κόκκινο στην εκπομπή Λαϊκή Απογευματινή με τον Ανδρέα Πετρόπουλο.  (αρχείο ήχου)

Σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι έστειλαν ηχηρά μηνύματα… Ηχηρό μήνυμα  προς την κυβέρνηση: Κάτω τα χέρια από τις ζωές μας, κάτω τα χέρια από το 8ωρο, είμαστε άνθρωποι και θέλουμε να ζήσουμε.

Δεύτερο μήνυμα προς τη συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ που για μια φορά ακόμα δεν στέκεται  στο ύψος των ευθυνών και των περιστάσεων αλλά με τη σιωπή τους αβαντάρουν την κυβερνητική επιλογή.

700.000 εργαζόμενοι αμείβονται με μέσο μηνιαίο μισθό 402 ευρώ (!). Αυτοί οι άνθρωποι έχουν φτάσει στο σημείο να παρακαλάνε να μείνουν υπερωρία, για να βγάλουν πέρα … Και έρχεται τώρα η κυβέρνηση και λέει: κάνειτο 8ωρο σε 10ωρο για να μην πληρώνονται οι υπερωρίες. Αυξάνει το όριο των υπερωριών σε 150 ώρες τον χρόνο (από 96 στον βιομηχανικό τομέα και 120 στους υπόλοιπους κλάδους) ώστε πάλι οι εργοδότες να μην πληρώνουν.

Θα συνεχίζουμε τον αγώνα μας, δεν θα περιμένουμε να αντιδράσουμε όταν θα το καταθέσουν. …

Σε όλους τους χώρους θα βάλουμε επιτακτικά το θέμα της λήψης νέων αποφάσεων για απεργιακές κινητοποιήσεις, κινητοποιήσεις οι οποίες θα έχουν προοπτική, Δεν θέλουμε να κάνουμε μία δύο τουφεκιές για την τιμή των όπλων.

Συνέντευξη Νίκου Φωτόπουλου, στο Κόκκινο – Λαϊκή Απογευματινή 6/5/2021