ΠΟΣΠΕΡΤ προς ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ: Ζητάμε την άρση της αδικίας εις βάρος των εργαζομένων της ΕΡΤ που συνταξιοδοτούνται

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΟΣΠΕΡΤ προς ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ: Ζητάμε την άρση της αδικίας εις βάρος των εργαζομένων της ΕΡΤ που συνταξιοδοτούνται

ΠΟΣΠΕΡΤ: Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των πρωτοβάθμιων σωματείων που εκπροσωπούμε για εφαρμογή του άρθρ. 26 του ν.4670/2020 και στον ΕΔΟΕΑΠ

Τα  πρωτοβάθμια σωματεία που εκπροσωπούνται απο την ΠΟΣΠΕΡΤ έστειλαν προς τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ επιστολή  με την οποία ζητούν την άρση  της αδικίας  εις βάρος  των  εργαζομένων της ΕΡΤ  που  συνταξιοδοτούνται  και προτείνουν ως μεταβατική προσωρινή λύση, τον ορισμό του  αναγκαίου χρόνου ασφαλιστικών εισφορών για την παραμονή του ασφαλισμένου στον ΕΔΟΕΑΠ μετά την συνταξιοδότηση του, στα 1000 ημερομίσθια (3 έτη και 4 μήνες) από  1500 ημερομίσθια  (5 έτη) που είναι τώρα.

Σε συνέχεια αυτής της επιστολής  η ΠΟΣΠΕΡΤ  έστειλε με τη σειρά της την παρακάτω επιστολή προς το Δ.Σ  του ΕΔΟΕΑΠ :

         Αγία Παρασκευή, 08 Απριλίου 2021

                                                          Α.Π. 2102

             Προς

             Το Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ 

 Σε συνέχεια της επιστολής των πρωτοβάθμιων σωματείων που εκπροσωπούμε, σας γνωρίζουμε ότι στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα τους για εφαρμογή του άρθρ. 26 του ν.4670/2020 και στον ΕΔΟΕΑΠ, προκειμένου να δικαιούνται επικουρικής σύνταξης και πλήρους ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το αίτημα αυτό αφορά όλους τους κλάδους πλην δημοσιογράφων και είναι αίτημα μεταβατικό, ωστόσο εξόφθαλμα δίκαιο.

Για όλα τα μέλη του Ταμείου αλλά και για όλους μας όπως γνωρίζετε, πρέπει να τηρείται ισονομία, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη. Ο συντεχνιασμός δε μπορεί να συνεχίζεται και να υποθάλπει την ενότητα των εργαζομένων στα ΜΜΕ και να διαιωνίζει το καθεστώς των πατρίκιων και των πληβείων.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι θα κάνετε αποδεκτό το δίκαιο αίτημα των σωματείων και των εργαζομένων στα ΜΜΕ χωρίς άλλες κωλυσιεργίες, θέματα απαρτιών κλπ.    

Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην φυγοπονεί.

ΖΗΤΑΜΕ καθαρή λύση και ψήφο στο ΔΣ του Ταμείου {για χίλιες (1000) ημέρες ασφάλισης και όχι χίλιες πεντακόσιες (1500)} όπως ισχύει σε όλα τα επικουρικά ταμεία.

Όπως γνωρίζετε όλοι κρινόμαστε και οι ενδιαφερόμενοι εργαζόμενοι πρέπει να ξέρουν ποιο και τι τους περιμένει με βάση το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας σας, για να καθορίσουν το μέλλον τους.

Αναμένουμε ενημέρωση και  θετική ανταπόκριση για δίκαιη και άμεση λύση υπέρ των εργαζομένων